Българка спечели световен конкурс за топ модели

27 Август 2016 | 14:31
0 коментара
Любопитно
Българка спечели световен конкурс за топ модели

Представителката на България Маргарита Киприянова, позната повече като Марго Купър, спечели титлата "Топ модел на света" за 2016 г. (Top model of the world) на престижния международен конкурс.

Финалът се проведе в Бремен, Германия, а българското момиче с руски корени (бел. ред. - бащата на Марго е руснак, а майка ѝ - българка), спечели титлата в конкуренция от Тайланд, Бразилия, Малта, Италия, Еквадор, ФИлипините, Украйна и др.

Критериите за най-добрия модел бяха той да бъде независим, талантлив и с осъзнато чувство за мода.

Богатият опит на Марго на модния подиум бе един от плюсовете тя да представи достойно страната ни пред близо 10-милионната телевизионна аудитория, която стана съпричастна със събитието.

Марго Купър е на 23 години и е студентка по Психология. Тя има много корони от спечелени конкурси, но най-значимата от тях е титлата ѝ "Мис Азия".

Изгрявала е на няколко корици на руски медии, бе и лице на българското издание на списание "Ескуайър".

Преди време в интервю за Наталия Такова-Мазгарва от Vesti.bg Марго заяви, че се чувства пълноценна българка.

"Цял живот съм живяла в Русия, но българските ми корени по майчина линия винаги са ми създавали принадлежност към България. Майка ми е българка. Родена е във Варна, но тя, също както и аз, по-голямата част от съзнателния си живот прекарва у Русия. Аз съм родена в Крим и буквално седмица по-късно цялото семейство се преместваме и установяваме в Москва. Така че моят живот първоначално се е развил по такъв начин, че нямам привързаност към определено място".

За България най-често ѝ е разказвал дядо ѝ, при това с огромна доза носталгия.

"Неговата любов към родината ме научи да обичам България без дори да съм живяла тук. Той винаги говореше за българската история, за хората, за природата. Благодарение на него моята представа за България винаги се е свързвала с живописни пейзажи, планински вериги, добри хора и вкусна храна. И разбира се - още от детството си знам не само кой е Васил Левски, но съм научила и вицове за Габрово. Чувствам се пълноценна българка", сподели тогава Марго.

Добавете Вашия коментар

TOP