Българите, сгащени в Неапол като част от банда за убийства

07 Август 2017 | 00:11
0 коментара
Криминално

Италианските карабинери задържаха приятелите на 21-годишната Красимира Костова от Несебър, която се прочу като Анита Мейзер 2 след убийството на 65-годишен холандец, който бил завързан на стол със свински опашки през март. Красимира бе заловена в средата на юни в курорта Слънчев бряг и екстрадирана в Холандия. Тогава младата жена обяви, че не е убила чужденеца, а само позвънила на вратата му, за да отвори.

Преди ден карабинерите сгащиха Мариян Цонев Иванов и Алексей Станиславов Славчев. Двамата са обвинени за убийството на холандеца К.Х. ван Сайк и се издирват от властите още от деня на зверството – 20 март. 

Според обвинението те нахлули в дома на холандеца в град Риланд. Трупът на мъжът е открит завързан със свински опашки за стол, а причина за смъртта му били многото получени удари от насилниците. Дихателните му пътища били запушени със свинска опашка, а освен това и били задръстени заради зъбната му протеза, счупена от убийците.  Българите успели да се измъкнат от правосъдието и се представяли с фалшиви документи.

От няколко седмици се подвизавали в Неапол. Те били хванати благодарение на сигнала, подаден от холандските власти до италианските им колеги.

Според разследващите българите са част от наркоканал в Белгия. Самата Красимира призна през юни пред съда в Бургас, че е присъствала по време на убийството и посочи, че в него са замесени българи. Тя обаче твърдеше, че те я заплашили да си мълчи. Познавала ги бегло, тъй като се запознали преди това в кафене, където работила като барманка. В началото на май полицията в Белгия нахлу в апартамента, където се смятало, че двамата се укриват.

По време на обиска били открити посаждения от марихуана и били арестувани 9 българи и един холандец. Иванов и Славчев, както и Красимира, обаче успели да избягат, скачайки през прозореца навън. Холандските власти издали европейска заповед за ареста на тримата ни сънародници.

В края на юни българката бе спипана в магазин за дрехи в центъра на Слънчев бряг, близо до хотел „Кубан“, който се оказа собственост на родителите й. Иванов и Славчев пък били издирени от белгийската полиция в средата на юли, но още веднъж успели да се изплъзнат. БЛИЦ
 

Добавете Вашия коментар

TOP