Българите, които впечатляват хиляди със своя музикален стил

10 Октомври 2018 | 07:44
1 коментара
Общество

Рокът не е просто музика, той е религия, начин на самоизразяване, събирател на най-дивите емоции. Рокът е култура, движение, олицетворение на същността.

От 2014 г. на българската алтърнатив сцена се появи и рок групата „Krekhaus“ , която не зачита границите между жанровете, често смесват комбинации, които други банди биха се страхували да направят: фънк, джаз, хардрок, психеделичен рок.

Известни са с това, че никога не свирят една песен по еднакъв начин два пъти, „Krekhaus“ си дават творческата свобода да създадат всеки музикален свят, който могат да си представят.

„Ние свирим рок, но отношението ни е джаз.

Източник: Facebook/ Krekhaus

Ако трябва да опишем стила си с една дума, бих използвал любопитство - чисто, необременено любопитство към звуци, мелодии и странни комбинации от чужди един на друг елементи“, казва китаристът на бандата Явор Недев в интервю на Силвия Прибиловска за Vesti.bg.

Бандата е в състав от Георги Велинов – вокал, Матей Христосков – барабани, Явор Милчев – бас, Явор Недев – китара.

„Krekhaus“ вече има зад гърба си серия от концерти, бандата е подгрявала и три големи колаборации: „Остава“, била е част от лейбъла „Homeovox“, а през април 2018 г. е лично избрана от австрийското трио „Mother’s Cake“, за да подгрява на софийския им концерт по време на европейското им турне.

Славата, която предхожда „Krekhaus“, е, че публиката не знае какво да очаква преди концерт, докато витае усещането за непредположима изненада, която наново впечатлява и най-върлия фен.

Стремежът е всяко представление да стане уникално, ефимерно изживяване, което никога няма да бъде повторено по същия начин.

„Интерпретациите на слушателите ни не са под наш контрол. В творчеството ни вдъхновява желанието да продължим да се учим как да слушаме най-добре вътрешните си мелодии и как да ги напаснем с идеите на всеки един от нас“, споделя Явор. 

На 26 юли представиха за пръв път своя дебютен албум „Odd One Out“  пред феновете.

Музика, поезия и театър се сляха в едно по време на премиерата на албума, а за предстоящия концерт „Krekhaus“ планират да включат и светлинно шоу, за да създадат незабравимо преживяване за феновете.

„Един от критериите, по които преценявам, че един концерт се е получил, е когато изляза след края и видя хората да си говорят на групички. Никой не гледа в телефона си, дори хора, които са се запознали на концерта. И ако тази искра продължи един-два часа, за един кратък момент светът е по-хубаво място. За един момент ставаш човек, който е слушал музика, говорил си е с други хора, за малко няма бариери в общуването,“ посочва китаристът.

Всеки, който иска да чуе “Krekhaus” на живо, може да го направи на 10-ти октомври в столичния клуб Terminal 1. 

Можете да следите участията на групата и в страницата им във Facebook ТУК!

Vesti.bg. 

Добавени коментари

Бай Данчо публикува:
10 Октомври 2018 | 12:00
Кои са тия пияници,бе?

Добавете Вашия коментар

TOP