Българин си поръча новото Бугати за 2,4 млн. евро без данъци и такси (СНИМКИ)

07 Март 2016 | 22:09
0 коментара
Общество
Българин си поръча новото Бугати за 2,4 млн. евро без данъци и такси (СНИМКИ)

Българин е поръчал новата най-бърза серийна кола в света - Bugatti Chiron, стана ясно на салона в Женева. На въпрос на щанда на компанията в “Пал експо” дали това е собственик на предишното супербугати - Veyron, служител отговори, че тези клиенти са с предимство, но не е задължително да си притежавал вейрон, за да имаш новата хиперкола. Бизнесменът Румен Гайтански притежаваше Veyron, припомня 24 часа.

От новия модел на Bugatti ще бъдат произведени само 500 бройки, като цената на всяка от тях е 2,4 млн. евро, без в тази сума да бъдат включени данъците и таксите.



Най-бързата серийна кола в света е с разграфен до 500 км/ч скоростомер. От 0 до 100 км/ч Bugatti Chiron ускорява за 2,5 секунди, до 200 км/ч достига за 6,5 секунди, а до 300 км/ч – за 13,6 сек. В стандартен режим максималната скорост е 380 км/ч. За достигането на 420 км/ч колата се нуждае от активирането на допълнителен специален ключ.



Автомобилът разчита на W16 двигател, развиващ мощност от 1500 к.с. и 1600 Nm въртящ момент, като максималната скорост е ограничена по електронен път на 420 км/ч за движение по обществени пътища.

Двигателят на автомобила работи в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя.



Хиперколата е получила и система за задвижване на четирите колела с възможност за блокировка както на предния, така и на задния диференциал.

Адаптивното шаси на Chiron на своя ред предлага 5 режима на работа, като променя височината на пътния просвет, работата на системата 4х4 и на активния заден диференциал, аеродинамиката на колата, а също така и алгоритмите на системата за стабилизация и на спирачната система.


 

Добавете Вашия коментар

TOP