Българин нарязан със самурайски меч в Лондон, опитал се да попречи на обир

22 Ноември 2018 | 22:19
0 коментара
Криминално

Охранителни камери в Лондон запечатаха геройския подвиг на българин, който се опита да спре крадци. Новината беше разпространена от британските медии.

Става въпрос за българина Петър Димов, който живее на Острова от 15 години. Мъжът се оказал на неподходящото място, в неподходящото време, когато петима крадци се опитали да разбият витрината на бижутерски магазин с крадена кола. Двама от тях пристигнали на набелязаното място с мотопеди.

Мъжете били въоръжени с брадви, самурайски меч и чукове. След като не успели да пробият с колата, крадците започнали да разбиват витрината с чукове и брадви.

Случващото се от отсрещния тротоар видял работникът Петър Димов. Без да се замисля, той решава да се опита да ги спре. Доближава се, но е повален на земята, а единият от крадците го наръгва със самурайския меч в гърба.

Въпреки нараняването, българинът не се отказал и спречкването продължило. Тогава на помощ на колегата си се притекли останалите членове на престъпната банда. Те започнали да налагат Димов, а с брадвите за обира удряли коленете му. След като приключили с побоя, престъпниците оставили обекта и си тръгнали с празни ръце.

Димов бил откаран в болницата. Осем шева са били нужни, за да затворят раната на коляното, а заради пробождането в гърба развил белодробна инфекция,съобщава btv.

„Усещам раната на гърба си постоянно. Боли ме, когато седя и лежа”, оплака се българинът, цитиран от сайта „Метро”.

На местопрестъплението крадците оставили следи, които помогнали на полицията да ги залови. Те са обвинени в извършването на нападения над няколко магазина през март тази година.

Добавете Вашия коментар

TOP