„Българи от старо време“ на сцена в Сандански

03 Септември 2019 | 09:10
0 коментара
Култура

Един незабравим мюзикъл на Музикално-драматичен театър “ Константин Кисимов”, град Велико Търново на сцената на Летния театър в град Сандански.

Това е едно от най-гледаните представления по едноимената повест на Любен Каравелов. Виждали сме го като театрална постановка, а сега ще бъде представена на зрителите от град Сандански като мюзикъл.

С музиката на Асен Карастоянов, либретото на Коста Райнов и хореографията на Михаил Митрев, ръководител на общински танцов състав „Празник“ гр. Сандански, ще се насладим на поредното представление от богатата програма за нашия град, наситена с годишнини.

Постановката е на Марио Николов, а диригент Васил Вълчев.

Участват солисти, актьори, оркестър, хор и балет на МДТ „К. Кисимов“.
Този музикален спектакъл, ще ни забавлява с отколешните патриархални порядки в българското семейство, с вечното политиканстване на мъжете в лицето на дядо Либен и хаджи Генчо за московци и ингелизи, в чийто образи са Виктор Терзийски и Милен Иванов.

Ще се смеем от сърце на забавното противопоставяне на младите Лиляна и Павлин, изпълнявани от Мирела Ябанджиева и Момчил Караиванов, дръзнали да се опълчат срещу думата на родителите си, която в онези времена се считала за закон. Но заради любовта всичко е оправдано. В цялата тази забава да не забравим да споменем и колоритните образи на клюкарките.

Със специалното участие на общински танцов състав “Празник”, подчертаващ красотата на българските традиции и танци, мюзикълът ще остави весело и наистина празнично настроение у всеки зрител.

Нека му се насладим на 05.09.2019 г. /четвъртък/ от 19:30 ч.  в Летния театър в град Сандански.

Билети: Туристически информационен център, град Сандански.

Добавете Вашия коментар

TOP