Бъчварова: Бургаското МВР да се самопровери за дрогата в районното в Несебър

22 Юни 2016 | 00:28
0 коментара
Общество
Бъчварова: Бургаското МВР да се самопровери за дрогата в районното в Несебър

Областната дирекция на МВР в Бургас трябва да отговори на въпросите на Биволъ дали в патрулки и в сградата на РУ „Полиция“ – Несебър са откривани тежки наркотици и какво се е случило със заведените преписки. Това става ясно от писмо на Дирекция „Правна“ на МВР, получено в редакцията след запитване по реда на ЗДОИ.

Министър Бъчварова трябва лично да даде отговор дали главния секретар на МВР Георги Костове присъствал на гуляй на магистрати и висши полицаи, проведен на 3 юни т.г. в заведение наПламен Петков в Поморие.

Петков е бивш ортак на покойния сикаджия Бай Миле и началник на Божо Кравата (или Козела), чиито хора няколко дни по-късно спретнаха кървав екшън в Слънчев бряг с хората на Митьо Очите, пред очите на чуждестранни туристи.

mvr-zdoi-2mvr-zdoi-1

Това прехвърляне на топката към ОДМВР-Бургас показва, че министър Бъчварова не гори от желание да проверява реално скандалните факти изнесени от Биволъ, а се търси замазване и прикриване на случая.

Харесва ли Ви статията?
Само срещу няколко лева месечно можете да гарантирате съществуването на независима разследваща журналистика.
Кликнете тук и станете абонат на Биволъ с Данъкъ "Биволъ"!

 

Именно в ОДМВР-Бургас преписките са били смачкани, а висши началници от същата областна дирекция са присъствали на купона в заведението на Пламен Петков, в компанията на главния секретар Георги Костов.

До момента няма никаква реакция на медийните ни въпроси отправени до пресцентъра на МВР и до пресцентъра на прокуратурата.

Описаните от Биволъ в две публикации случаи разкриват дълбоката симбиоза между властта и тежката организирана престъпност. Може би затова вече няколко дни темата е напълно игнорирана от всички медии, дори и тези, които се афишират като критични към властта.

По информация на Биволъ на банкета в ресторант „24“ в Поморие е присъствал шефът на етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров и още един член на ВСС. Днес редакцията ни изпрати въпроси и до всички членове на ВСС, дали случаят ще бъде обсъден от правителството на съдебната власт.

Добавете Вашия коментар

TOP