Бунт! Община Струмяни под блокада, заради високата цена на водата

11 Юни 2019 | 14:55
0 коментара
Общество

Жителите на село Илинденци излязоха на пореден протест срещу цената на питейната вода.

Хората смятат, че кметът и общинските съветници не са направили достатъчно, за да защитят интереса им и да се противопоставят на поскъпването на водата.

„Ще блокираме за малко работата на цялата община. Трябва да бъдат премахнати хората, които дойдоха от ВиК – Благоевград и използват сградата на общината. Това може да стане с решение на Общинския съвет”, заяви в ефира на „Здравей, България” кметът на Илинденци Илия Башлиев.

Въпреки че се бяха събрали пред сградата на община Струмяни, протестиращите не успяха да се срещнат с кмета и общинските съветници.

Вече шести месец в Илинденци никой не плаща сметките за вода. Хората са категорични, че новата цена е необосновано висока и не могат да я плащат. Те бяха решили да не допускат общинските служители на работа, но до напрежение не се стигна. Протестът беше охраняван от полиция.

„Чак като стане някакъв проблем, тогава ще ни чуе и Бойко Борисов. Ще дойде някой, ще ми копае дома, ще почне да ми рови, да ми изкара, да ми затвори тръбите, да нямам достъп до водата. Инкасаторите идват, ама си отиват, просто си ги изпращаме. Изпращаме ги защото те са нелегално тук в момента” каза жител на Струмяни.

Протестиращите заплашиха, че ще продължат с недоволството си, докато исканията им не бъдат чути.

Добавете Вашия коментар

TOP