Бунт на борсата в Кърналово, търговци излязоха на протест

11 Юни 2020 | 10:08
0 коментара
Общество

Над 60 търговци на плодове и зеленчуци от складовата борса в Кърналово протестираха срещу новата заповед на директора на БАБХ  от 8 юни, която ги задължава да заплащат пробите за изследването на всяка партида от стоките, внасяни предимно от Гърция. Те настояват за незабавна отмяна на заповедта, която ги води до фалит. 

Мащабен протест затвори зеленчуковата борса край петричкото село Кърналово, където се намират 60 склада за търговия на едро. Недоволството е от новата заповед на БАБХ, влязла в сила от 8 юни. Според нея търговците трябва да заплащат между 420 и 620 лева за изследване на всяка партида от внесената от Гърция стока.

Докато не излязат пробите от единствената в страната лаборатория, търговците нямат право да продават стоката и тя се разваля, споделя Хубавена Асенова.

Фалит и загуба на работни места е резултатът от новите правила.

Търговците на плодове и зеленчуци събраха недоволството си в подписка, която ще бъде изпратена до земеделския министър и премиера с настояване за незабавна отмяна на заповедта на БАБХ. Те подготвят и национален протест в столицата./БНР/

Добавете Вашия коментар

TOP