Бум на заразените с коронавирус в Локо Пд след финала за Купата

09 Юли 2020 | 08:31
0 коментара
Спорт

След новия рекорд за новозаразени с коронавирус за едно денонощие в България, в българския футбол продължава да има сътресения, свързани със заразата.

Вчера стана ясно, че двама футболисти и четирима фенове на Локомотив Пловдив са заразени с коронавирус. Това беше обяевено от Районната здравна инспекция в града. По-рано през деня спортният директор на клуба Георги Иванов потвърди, че трима играчи на “смърфовете” са изолирани, след като са показали симптоми на заболяването – Илко Пиргов, Бирсент Карагерен и Кенан Муслимович.

По данни на РЗИ 2(два) са потвърдените случаи на футболисти от Локомотив Пловдив с COVID-19. Те са под карантина в дома си. Не е вярна тиражираната информация в медиите за заразени 50 фена на футболния клуб. Отново по информация на РЗИ към днешна дата с положителна проба за COVID-19 са 4 души. Те са били на финала между ЦСКА – Локомотив в София, като между тях има и момиче на 15 години и трима мъже на възраст между 19 и 38 години. Всички са на домашно наблюдение. Днес са взети проби на целия екип на футболния клуб – футболисти, треньори, мениджъри и всички, които са ангажирани с дейността на клуба и се чакат резултатите им, които ще бъдат оповестени официално“, заявяват от РЗИ-Пловдив.

В резултат на двата положителни теста в редиците на Локо Пд, двубоят в четвъртък срещу ЦСКА от 30-ия кръг на вътрешния шампионат ще се проведе пред празни трибуниПоне 10 са положителните тестове за COVID-19 в отбора, съобщи Монитор. Това  стана ясно след тестовете в отбора и сред служителите, които бяха направени днес. Вероятно не всички от заразените са футболисти, но поне 6-7 са играчите.

Днес ще има нови проби, защото притесненията са, че е възможно заразените да са повече. Ще бъде изискано тестване на контактните лица на тези, които са с доказано положителни резултати. Сред хората с положителен тест е капитанът Димитър Илиев, както и вратарят Илко Пиргов. Носителите на трофея празнуваха на Слънчев бряг в деня след успеха за Купата на България, а освен това имаше и купон в пловдивски нощен клуб, където е имало и голяма група фенове. Неофициално, от там също се чакат доста положителни тестове за коронавирус след положителните проби на четирима запалянковци – момиче на 15 години и трима мъже на възраст между 19 и 38 години.

6000 запалянковци подкрепяха “смърфовете” от трибуните на “Васил Левски” и видимо не спазваха ограничителните мерки.

Припомняме, че по време на сблъсъка за трофея присъстваха 12 000 души на Националния стадион “Васил Левски”, които в по-голямата си част не спазваха мерките за социална дистанция. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP