Бум на усложнения след грип в Гоце Делчев

24 Януари 2019 | 07:41
0 коментара
Общество

Бум на пациенти с усложнения след грип регистрираха в Гоце Делчев. „Вътрешното отделение на МБАЛ „Иван Скендеров“ е пълно към момента”, заяви за „Струма” управителят на здравното заведение д-р Мария Радойкова.

По думите й всички пациенти, настанени в отделението, са с пневмония и ако болните, които имат нужда от хоспитализация се увеличат, ще има проблем. „Проблем ще има, тъй като отделението е пълно. Не мога да кажа дали ще има още пациенти с усложнения. Не са обявили още грипна епидемия. Тежък е грипът“, коментира Радойкова.

Тя допълни, че ако се наложи, ще се търси вариант за настаняване на повече хора, развили пневмония или други болести вследствие за острото инфекциозно заболяване.

От началото на годината в Гоце Делчев се наблюдава драстично увеличение на заболелите от грип. На ден през кабинетите на личните лекари преминават по около 30 души със симптоми на заболяването. По думите на медиците вирусната инфекция мутира и трудно се влияе от повечето антибиотици. Именно това е и причината да се увеличат и хората с усложнения след прекарано заболяване. Те съветват при съмнение за грип да не преминаваме към самолечение, а да посетим личния си лекар, за да избегнем по-тежки последствия.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP