Бум на туристи в парка за танцуващи мечки край Белица

18 Август 2017 | 16:27
0 коментара
Общество

Паркът за танцуващи мечки край Белица привлича все повече и повече посетители.

Напоследък, мястото се превръща в притегателна сила, както за обикновените хора, така и за стотиците туристи, които си тръгват от него с тъга и с обещанието да дойдат отново.

Според статистиката, само през изминалия месец - юли, парка е бил посетен от близо 3000 туристи от страната и чужбина

Служители в него твърдят, че мястото е предпочитано от хората, защото могат да видят обитателите на мечото селище в естествената им среда.

„Очаква се, съвсем скоро в Парка да пристигне още един обитател - мечка, която е спасена в Албания. По този начин капацитета на Парка, който е на територия от близо 120 дка ще бъде запълнен”, разкриват от ръководството.  

А в това, че съоръжението буквално гъмжи от хора, дошли от различни кътчета на страната ни за да се полюбуват на животните в него се убеди и наш репортер.

Фотообектива на Рrirnsko. сom успя да щракне по време на разходка в него служителя на „Синя зона” в Петрич Костадин Костадинов, докато се разхожда пред клетките на мечките с племенника си в ръце.

„Много ни харесва тук, задължително ще разкажем на приятелите си за мястото тук, когато се приберем във Враца, за да може и те да дойдат и да го видят. Ние с приятеля ми до момента бяхме само чували за него, но го посещаваме за първи път”, каза пък 24 – годишната Галя Пеева от Враца.

От тази година входът за Парка вече е с билет, като в цената са включени прожекция на филм, възможност за наблюдение на мечките от високата панорамна тераса и обиколка с гид на всеки половин час.

Той разполага със 7 големи и 6 по-малки басейни, в които мечките могат да се разхлаждат през летните месеци.

 

Добавете Вашия коментар

TOP