Бум на пневмонии в Сандански! Десетки окапаха като круши и потърсиха лекарска помощ само за ден

26 Юли 2018 | 17:55
0 коментара
Общество

Десетки санданчани са потърсили лекарска помощ с еднакви оплаквания – силни болки в гърлото, гадене, повръщане и главоболие.

Само в първия работен ден на тази седмица през кабинетите на личните лекари са преминали над 40 пациенти със същите оплаквания. Някои от тях са с впевмония и преминават на антибиотици, дори на инжекции. Сред тях е и треньорът в детско-юношеската школа на ОФК „Вихрен” Владимир Каракичев.

Той сподели, че от вчера е на инжекции. „Вдигнах висока температурата и се наложи да посетя личния си лекар. Той веднага ме пренасочи за инжекции, каза, че съм с пневмония. От няколко дни съм отпаднал и поддържам температура”, каза Каракичев.

Джипито д-р Стоянова апелира към пациентите с подобни симптоми да потърсят лекарска помощ. Не е препоръчително да се предприема лечение с билки, при което продължителността е от 6 до 8 дни, докато при лечение с медикаменти то се овладява за два-три дни.

Д-р Стоянова е категорична, че особено при малките деца е задължителна консумацията на преварена или минерална вода, за да не се стигне до обезводняване. Тя уточни, че през летните месеци и при рязка смяна на температурата най-честото заболяване е болки в гърлото, гадене и повръщане и не трябва да се създава паника сред населението.

Рязката промяна на температурата и жегите повлияват и за възникване на чревни разстройства. Но главната причина според лекарите е неспазване на лична хигиена при консумиране на плодове и зеленчуци./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP