БСП внесе в парламента искането за оставката на Емил Христов

27 Април 2018 | 12:18
0 коментара
Политика

С 80 подписа ПГ на БСП внесе в деловодството на Народното събрание искане за оставка на зам.-председателя на събранието Емил Христов от ГЕРБ.

Това обяви зам.-председателят на групата на социалистите Антон Кутев. Подписите са само на депутати от БСП, от групата не са търсили подкрепа от другите политически сили, обясни депутатът.
 
Поводът за исканата оставка е недопускането до сградата на Народното събрание напротестиращи родители на деца с увреждания.
 
Причината според Кутев е дори още по-голяма - действията на Емил Христов са поредния израз на цялата политика на ГЕРБ към всички българи и по-специално към хората с увреждания. "За една година нищо не се е променило за хората с увреждания, протестите им са същите, исканията им са същите", посочи Кутев, цитиран от БТА.
 
От БСП се надяват с исканата оставка да предизвикат действията на управляващите в посока решаване проблемите на хората с увреждания. "Надявам се това да предизвика някакви реакции конкретно за тези хора, които са най-уязвимата група на обществото, те не могат да чакат, трябва спешни мерки", коментира той.

Добавете Вашия коментар

TOP