БСП внасят вота на недоверие другата седмица

03 Октомври 2018 | 14:35
0 коментара
Политика

От БСП коментираха обявеното в края на миналата седмица намерение от тях самите да поискат вот на недоверие заради здравеопазването.

От ГЕРБ го определиха като вот за намерения.
 
„Успешен ще е вот, в който стане ясно, че ГЕРБ са неспособни да предложат качествено нов модел на здравеопазване, а вместо това предлагат да се наливат пари в една система, която всички констатират, че е пробита. Успешен ще е и вот, в който прозвучи, че има и алтернатива, път напред, математическите изчисления не ни интересуват“. Това заяви пред медиите в парламента Крум Зарков от БСП.

В момента здравните специалисти на левицата работели по мотивите, щели да са готови до края на седмицата и в първите дни на идната да бъдат внесени в парламента.
 
Зарков уточни, че няма да се консултират с други политически сили, в частност с ДПС, а ще внесат ясни аргументи, както и алтернативата на столетницата за друг вид система на здравеопазване, всеки, който се "познае" в тях, е добре дошъл да ги подкрепи.

БСП ще иска вот на недоверие заради здравната реформа
 
За първи път в парламентарната история имаме вот за намерения - намерения, които са резултат от решение на Народното събрание, коментира председателят на парламентарната здравна комисия Даниела Дариткова (ГЕРБ) по повод на подготвяния от БСП вот на недоверие за здравеопазването.

Добавете Вашия коментар

TOP