БСП спира конференцията си в Шумен заради коронавируса

11 Март 2020 | 13:21
0 коментара
Политика

Организацията на БСП в Шумен отлага провеждането на отчетно-изборната конференция за неопределено време заради ситуацията с коронавируса.

Новината съобщи председателят на Общинския съвет Веселин Пенчев. Решението за отлагане е било взето на национално ниво от Изпълнителното бюро и ръководството на ПГ „БСП за България“.

Въпреки вируса местните социалисти чакат с нетърпение партийния форум заради интригата около избора на председател на общинския съвет на БСП, както и на „контролния пакет“ делегати за конгреса на социалистите. В партийните структури вече върви интригата за лидерското място в БСП, като лагерите на Корнелия Нинова и Кирил Добрев се борят за надмощие при избора на делегати. Според запознати върхушката на общинската организация, чиито представители си правеха селфита с Корнелия Нинова сега били преориентирали подкрепата си за Добрев.

Интрига ще има и около избора на председател в Шумен. Сред номинираните са досегашният лидер Веселин Пенчев, бившите заместник-кметове Иван Йонков и Митко Киров, както и бившият областен управител Тодор Тодоров. Тодоров и Киров вече са оглавявали БСП в миналото. Твърди се, че с най-много номинации е Веселин Пенчев. В Шумен социалистите са се преброили и казват, че са 1126, от тях 150 са делегати на общинската конференция.

Добавете Вашия коментар

TOP