БСП ще внесе вот на недоверие към кабинета "Борисов - 3" за корупцията

29 Октомври 2017 | 09:05
1 коментара
Политика

БСП ще внесе вот на недоверие към кабинета "Борисов - 3" за корупцията. Конгресът взе това решение с 381 гласа "за" и 6 "въздържал се".

Преди това лидерът Корнелия Нинова заяви в доклада си пред делегатите, че „сваляне ГЕРБ от власт, предсрочни избори и мотивация да ги спечелим - една от стъпките е вот на недоверие към кабинета“.

Според партийния лидер вотът ще бъде внесен след гласуване на бюджета в парламента. Партийният форум взе и друго решение – да номинира отново за председател на ПЕС Сергей Станишев .

"Ние не просто трябва да предложим лява алтернатива на дясната ГЕРБ, това е задължително. Но ние имаме вече по-висока цел - да освободим държавата и народа си от веригите, в които го държи една партия и ги употребява, за да се възпроизвежда", заяви Нинова в доклада си.

Тя посочи, че народът трябва да бъде свободен да избира когато поиска. Може да не хареса и нас, но да бъде свободен, посочи тя. При закриване на конгреса партийният лидер призова делегатите да отидат сред редовите членове и да заявят, че партията не е разединена, че е показала, че готова с алтернативата за управление, има енергия да продължи. „Предайте на хората, че единни продължаваме по своя път“, каза Нинова.

Конгресът прие визия на БСП за бъдещето на Европейския съюз и българското председателство. Цел номер едно в бюджета, изготвен от левицата, е намаляване на бедността и неравенствата.

„Не е нормално в една европейска държава относителният дял на лицата в риск от бедност да е 40%. В България 36% от децата не могат да си купят два чифта обувки в рамките на една календарна година“, категорично заяви той и обясни каква е втората приоритетна цел.”, подчерта пред форума депутатъ Драгомир Стойнев.

„Няма да искам вот на доверие или не. Не съм за пост. Доказах го, когато отказах поста председател на НС. Ако мислих за себе си щях да използвам случващото се в момента на тази силна атака отвън и отвътре, да подам оставка и да отидем на избори, щях да спечеля, след 2 месеца отново щях да съм председател, но председател на какво? На партия, където 2 месеца вътрешно партийни лобита са ровили вътре, външни сили са ровили с мръсни ръце. На кой лидер му е нужна такава партия? Ето защо не мислейки за себе си, а за партията ви казвам-нямам дребна амбиция за лична облага и пост, но имам голяма амбиция-да променим България. Мога да ви дам самочувствие, че може да управляваме по-добре България, че сте победители, защото сте, вие сте единствените побеждавали ГЕРБ някога в тази държава. Но, ако сме заедно и единни само. Не искам просто власт, искам този свят да се промени. С вас може, да го променим“, обърна се към делегатите още Нинова. /БГНЕС
 

Добавени коментари

Професор публикува:
30 Октомври 2017 | 08:10
Давай г-жо Нинова!Хората са с теб!

Добавете Вашия коментар

TOP