БСП се разграничава от Бенчо Бенчев и настоява да напусне ОС на Бургас незабавно

05 Август 2018 | 15:02
1 коментара
Политика

Във връзка с информацията за задържането на общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев, заявяваме, че той не е член на Българската социалистическа партия. Участвал е в листата за общински съветници през 2015г. като гражданска квота.

Това съобщи пресцентърът на БСП. Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП се разграничава от него и настоява той да напусне Общинския съвет на Бургас незабавно“.
 
Това заявиха социалистите в съобщение до медиите, цитирано от БТА, часове след като стана ясно, че Бенчев е един от седмината българите, арестувани при акцията по задържането на Димитър Желязков - Митьо Очите в Истанбул.

7 българи, арестувани с Митьо Очите в Турция, са предадени на МВР (ОБЗОР)
 
Желязков е сочен за ръководител на организирана престъпна група, която, според прокуратурата, се е занимавал с рекет, палежи и наркотици.

Арестуваха Митьо Очите в Истанбул
 
Стаята в турски хотел, в която бяха арестувани сънародниците ни, била наета от името на Бенчев. Неговото име нашумя, след като лидерът на БСП Корнелия Нинова се ядоса на „Ролс-Ройс"-а, който той притежава, припомня NOVA.

Общо 19 души, за които се смяташе, че са участвали в престъпните дейности у нас, пък бяха арестувани при спецакция в Бургаско преди дни. Прокуратурата поиска петима от тях да останат за постоянно за решетките. Късно в събота вечер Специализираният съд постанови именно това след продължило повече от пет часа заседание.

Добавени коментари

Любопитен публикува:
06 Август 2018 | 17:11
Само от него ли се отричате бе,убавци??? Ами Гергов на кой ще го оставите?

Добавете Вашия коментар

TOP