БСП с нови критики към правителството заради скандала с чумата по животните

19 Юли 2018 | 13:17
0 коментара
Политика

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи поредните тежки критики към правителството заради скандала с чумата по животните. 

Критики и препоръки към правителството отправи лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Тя обясни, че ще поиска стенограмата от извънредния председателски съвет във вторник, за да покаже на обществото, че и тогава и сега е на едно мнение по отношение на работата на кабинета и действията на властта в Ямболско.

"Чак сега започнаха да се изпълняват мерките, за които БСП са настоявали на председателските съвети - дезинфекция и изолиране на районите и на земеделските стопанства", заяви лидерът на социалистите.

"Поставихме условия да не влизат на сила в домовете на хората, а да им предоставят протокол за иззет материал, протокол от пробите. Досега такова нещо нямаше. На никой от стопаните не беше предоставен документ, че от неговото стадо е взета пробата и неговото стадо е дало положителната проба", алармира и още тя.

БСП продължава да защитава позицията, че реакцията на властите е неадекватна до момента. Фаталната грешка на властите е комуникацията с хората, подчерта Нинова.

"Днес правят същата грешка и това отново ще е проблем. Министърът рано сутринта от телевизиите обявява, че в Болярово има огнище. Кметът на Болярово не знае нищо, чул го е от телевизора. Хората в Болярово изпадат в паника, защото също са го чули по телевизията. Така не се прави, това е фатална грешка. Информира се на място, прави се щаб, уведомяват се хората, предоставят им се документи и тогава излизаш по телевизията да говориш", допълва още лидерът на социалистите.

Корнелия Нинова беше категорична, че няма как отговорността за разпространението на заразата да бъде прехвърлена на БСП. След вчерашните оставки, левицата продължава да настоява за освобождаването на земеделския министър Румен Порожанов. 
 
"Това е политическа отговорност, не само техническа на тези, които са предприели тези действия", обясни Нинова.

Компенсациите не могат да възстановят реалните щети не само за животните, но и за млякото, изпуснатите ползи и т.н., твърдят още социалистите.

Добавете Вашия коментар

TOP