БСП: Премиерът да каже какво става в държавата

17 Август 2018 | 18:00
1 коментара
Политика

 БСП внася подписи за извънредно заседание на парламента другата седмица, на което искаме да изслушаме премиера Бойко Борисов за кризата в електронните системи. Искаме парламент и премиерът да дойде да обясни какво става в държавата, какви мерки ще се предприемат и най-вече кой ще поеме политическата отговорност за това състояние. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на извънредна пресконфренция.

Нинова уточни, че искането е за две точки в дневния ред на извънредното парламентарно заседание - изслушване на министър-председателя Бойко Борисов за кризата с електронните системи в България и по-конкретно с Търговския регистър.

А от днес, от няколко часа и сайтът на Министерството на правосъдието не работи. Като втора точка от БСП предлагат в извънредното заседание на НС „Обсъждане на възможностите и изслушване на министъра на финансите държавата да плати, чрез обезпечителния си фонд при несъстоятелност на застрахователните дружества да върне парите на хората тези над 200 000 души, които са засегнати, да влезе в техните права и вече държавата България да води делата с кипърското застрахователно дружество, да влезе в делото по несъстоятелност и като държава да търси обратно тези пари”, каза Нинова.

Крум Зарков подчерта, че четвърт милион души остават без застраховки, вследствие на фалита на кипърско застрахователно дружество, въпреки, че са си платили надлежно.

Според него има два подхода от оттук нататък – единият е да са гледали какво подписват, да са гледали кой застраховател са ангажирали. Този подход, според него не е правилен.

„Ние ще предложим и настояваме в НС да бъде обсъден друг подход, а именно държавата да обезщети хората, които надлежно са си плащали вноските, след което да встъпи в техните права и тя държавата, с нейния капацитет да участва в производството по несъстоятелност в Кипър. Надали онези шофьори, които са избрали тази застраховка, имат възможност да отидат в Кипър, да се запознаят с тяхното законодателство и да си гонят правата. Това трябва да го направи държавата“, заяви Зарков. /БГНЕС

 

Добавени коментари

Няма нужда! публикува:
18 Август 2018 | 11:49
Защо тормозите човеку?Нима и без него не виждаме какво става в тази страна? Ако той почне да ни казва ще разберем,че живеем в най-проспериращата държава,а такава НЯМА!

Добавете Вашия коментар

TOP