БСП представи пред симпатизанти и привърженици в община Разлог визия за бъдещето на България

15 Март 2021 | 21:37
1 коментара
Политика
Водачите на листата на БСП за България в 1 Многомандатен избирателен район Благоевград представиха пред симпатизанти и привърженици в община Разлог визията за страната след парламентарните изборите на 4 април тази година.
Първият в листата, проф. Георги Михайлов обобщи изключително детайлно ужасяващата действителност в българското здравеопазване и покварата в цялата система. Една от основните теми бе провалът на управляващите с ваксинацията в България и безочливите им оправдания. Направен бе задълбочен анализ на проблемът с изтичането на кадри, лошите условия на труд за кадърните ни млади специалисти, ужасните статистики и първенството на България във всички класации, свързани със смъртност, заболеваемост и средна продължителност на живота. Решаването на тези проблеми е приоритет на БСП. Реформирането на здравната система е неизбежна и изключително отговорна неотложна задача, която трябва да се реши от компетентни хора. Болниците през последните години се превърнаха в стопански предприятия и на пациентите се гледа като на касички, а не като на хора в нужда. Не всички български граждани имат достъп до адекватно здравеопазване и реформата към която БСП ще се стреми, цели постигане на регионализиране на здравните институции, а не както е в момента концентрация в няколко големи градове. Професор Михайлов засегна и други болезнени теми като битовата престъпност и безпомощното състояние, в което се намира МВР, както и порочната практика на ГЕРБ да оставя сигурността на българските граждани в ръцете на частни, приближени до управляващите фирми, които се вълнуват повече от нерегламентирани печалби и бъдещи договори.
 
След професор Михайлов, говори професор Светлана Шаренкова. Тя изрази своята гордост, че е кандидат именно от Благоевградския избирателен район, по линия на гражданската квота на БСП от името на Форум "България-Русия". Днес, както преди 140 години Русия е много важна за България. Връзката между нас е като на братски, славянски, православни народи, с много обща история. Добрите отношения на България с Русия са ключови за бъдещето на нашата страна и историята неведнъж е доказала, че когато сме били заедно с Русия сме били уважавани партньори, живели сме по-сигурно, а страната ни е направила достойни и уверени крачки напред в своята икономика, наука и култура, не без безкористната подкрепа на по-големия брат.
 
Проф. Шаренкова акцентира върху моралния, социалния и правовия упадък на България, достигнат благодарение на мафиотско-мутренския модел на управление на Бойко Борисов, довел до потъпкването на модерната Конституция на България, приета след промените преди повече от 30 години. БСП е един от основните двигатели за приемането на тази конституция, която има за цел да утвърди държавата като демократична, правова и социална. Днес виждаме, че тя е едно срутище на всички тези идеали и мечти. В момента "идеали" се раздават от джипка от един човек, който вероятно дори не знае точната дефиниция на тези три понятия.
БСП за България е най-последователната политическа сила, която може, знае как и е подготвена да върне свободата, демокрацията и законността в страната ни. Тя е единствената политическа партия, която влиза на тези избори с визия за страната, подготвена не само за предизборна кампания, стъкмена от клишета, а много преди изборите. Тя е в резултат на много работа, разговори и експертни заключения. В нея е изразено вярно и отговорно осъзнатото кредо на партията за бъдещето на нацията ни.
Затова проф. Светлана Шаренкова призова на 4-ти април да си върнем България и всички заедно да рестартираме системата.

Добавени коментари

К.ур за БСП и Пиринско.бг публикува:
16 Март 2021 | 17:50
Няма БСП в Разлог! оОрата от града знаят кой промени облика и превърна Разлог в Град. Бесепе.дерастите в Разлог се броят на пръсти и са предимно доказани некадърници и нешастници с рязани и криви п.ишки!

Добавете Вашия коментар

TOP