БСП предложи изслушване на вицепремиера и министър Каракачанов, но депутатите го отхвърлиха

25 Октомври 2017 | 09:41
0 коментара
Политика

БСП предложи изслушване на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов да бъде включено като точка в дневния ред на парламента, но депутатите го отхвърлиха.

За предложението гласуваха 79 за, против бяха 48 и 62 се въздържаха. Водената до момента политика на отказ и отлагане решаване на проблемите в сектор сигурност доведоха до сегашната ситуация, заяви от парламентарната трибуна Николай Цонков от левицата.

„Ние следим внимателно този процес и сме солидарни с исканията на военнослужещите. Хората в системата и техните потребности са основата за стабилизиране на сектора за сигурност“, каза още Цонков.

Припомняме, че част от пилотите в Граф Игнатиево са проявили неувереност за извършване на полети, свързана преди всичко, според тяхната оценка, на недостатъчна тренировка и недостатъчно летателни часове. Това стана ясно вчера от зам.-министъра на отбраната Атанас Запрянов след края на правителственото заседание. Ръководството на Министерство на отбраната прави всичко възможно да поддържа самолетите МИГ 29 в летателна годност, която да позволява воденето на нормална тренировъчна дейност, така и носенето на дежурство по air policing. Получени са 10 двигателя по договора с РСК-МИГ, от които 4 нови и 6 отремонтирани, увери Атанас Запрянов. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP