БСП няма доверие в решенията на КЕВР, иска извънредно изслушване в парламента

18 Декември 2018 | 17:17
1 коментара
Политика

Извънредно изслушване на ръководството на КЕВР в ресорната комисия в парламента. Искането дойде от БСП след заседание на ръководството на партията. Социалистите бяха категорични, че нямат никакво доверие в комисията.
 
От левицата настояват този четвъртък, на заседание на енергийната комисия в парламента, да има изслушване във връзка с повишените цени на ток, парно и вода.

КЕВР прие поскъпването на водата на фона на протести
 
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни, че искат да чуят мотивите за тези решения:
 
„Да дойдат и да обяснят на какво основание взимат тези решения. Независим орган ли е КЕВР, или има някакви зависимости от монополисти? Защото с тези решения се пълнят джобовете на монополистите, но се взимат и последните стотинки от  джобовете на хората. Уважаеми управляващи и независим в кавички КЕВР, с тези решения убивате българската икономика, българското производство“.

„Булгаргаз“ иска синьото гориво да поскъпне с 3,5% от януари
 
Нинова допълни, че с решенията си КЕВР води до фалити малкия и среден бизнес. Тя коментира иглобата от 77 милиона за БЕХ.
 
„Наш евродепутат ще зададе въпрос на еврокомисаря по енергетиката. Вярно ли е това? Европейската комисия поставяла ли е на българското правителство условие за приватизация на „Булгартрансгаз“? Защото от европейска страна, от ЕК ние такова нещо не сме чували официално и публично да е заявено. Първо искаме да изясним това. Искала ли е Европа от нас да си приватизираме мрежата“, каза тя.

Добавени коментари

Бай Данчо публикува:
18 Декември 2018 | 17:32
Гьонсуратлъка на гробарите не знае граници!Снощи слуах Т.Петкова да обясява на мат'ряла,че газоразпределителната и преносна мрежа били част от националната сигурност и за това те не се сгнали на ЕК и постигнали геройството да не допуснат друг доставчик да я ползва!Брях!Ами приватизираната електропреносната мрежа?За нея,какво?Не е ли част от националната сигурност,а? Крадци неземни!За кого е тайна,че олигархията има полза да подържа такива структури за да ги точи,къде със заплати от по 10-15 бона,къде с комисионни.Та ся глобата щели да я платят дружествата от холдинга с тяхната печалба...

Добавете Вашия коментар

TOP