БСП иска оставката на правителството с народен вот на недоверие

09 Юни 2020 | 16:11
1 коментара
Политика

Подписка с искане за оставка на кабинета Борисов започва БСП в цялата страна.

От левицата искат народен вот на недоверие към правителството. Подписката може да прерастне във вот на недоверие, поискан в пленарна зала. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след днешното разширено заседание на ИБ на партията и парламентарната група на левицата.

Предлагаме подписка във всеки град за оставка на правителството, търсим подкпепа от народа, подчерта тя. На Пленума на партията в събота темата ще бъде обсъдена и предложена на гласуване.

Изпълнителното бюро реши да предложим на Пленума в събота стартиране на подписка във всеки град и населено място за оставка на правителството. Наш съюзник в битката с паралелната държава е народът, каза още лидерът на БСП.

Не сме си поставили за цел бройка на подписи срещу управлението, но ще търси максимална подкрепа. Спасението е народът да се събуди, да се освободи от апатията и страха и да вземе съдбата си в свои ръце, категорична бе Корнелия Нинова.

10 години управление на Борисов показа, че за да скъса връзката до себе си, той е готов да жертва всеки министър, чиновник, но нищо след това не се променя. Идва следващият, но моделът остава същият. Борисов е олицетворението на този модел в последните 10 години, добави Нинова като коментар на последните разкрития за корупция във властта и обвързаности с крупни бизнесмени.

В това Народно събрание БСП вече няколко пъти внасяше вот на недоверие към правителството. Според Нинова, марак и неуспешни, тези вотове са доказали правотата на мотивите си. На въпрос дали очакват ДПС да ги подкрепи, Нинова поясни, че не са водили разговори с тях.

Изпълнителното бюро е взело решение да предложи на парламентарната група да поиска анкетна комисия, която да провери всички изнесени факти от Васил Божков през последния месец. Идеята е Комисията  да провери всички изнесени публично факти, да извика на изслушване замесените лица от премиер, през чиновници до пиари.

Корнелия Нинова поясни, че Изпълнителното бюро на партията е разгледало писмото, с което са сезирани от Васил Божков, както и обясненията на властта, давани досега.

Преди 4 години поставихме диагноза на управлението на Борисов и тя е, че България се управлява от паралелна държава. Паралелната е поробила истинската, подчерта Нинова. И описа тревожното състояние на държавата в момента: Официалните институции не функционират, решенията се взимат натъмно от хора в сенките. Обществото е задушено от този модел на управление. Всеки ден има примери за това: кражби и измами на високите етажи. Най-пресният пример е вчерашният случай в МЗХГ. Това е диагнозата на проблема.

Случилото се в МЗХГ е ярък пример на модела на управление на Борисов - не искаме оставката на Танева, а на цялото правителство, каза още лидерът на БСП.

Добавени коментари

Mimi публикува:
09 Юни 2020 | 17:39
Стига с тая Нинова народе съботи се.

Добавете Вашия коментар

TOP