БСП иска Борисов да обясни в НС кои са депутатите наркотрафиканти и купували гласове

15 Ноември 2017 | 10:16
0 коментара
Политика

БСП иска Борисов да обясни в пленарна зала кои са депутатите, купували гласове и наркотрафиканти.

На 12 ноември премиерът Борисов заяви, че в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик. Това е ужасяващо. Хора, които са купували гласове и то от затворници, не по-малка ужасяваща констатация, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Затова внасяме подписи с искане за изслушване в залата на НС на премиера Борисов, ако трябва и на закрито заседание. Искаме фактите и истината. Да дойде и да каже поименно кой депутат се занимава с наркотрафик, защото това наистина е ужасяващо, ако в България има такива депутати и да спрем с тази манипулация за купуване на гласове“, призова Корнелия Нинова.

Тя призова премиерът да дойде и да каже с факти и доказателства кой депутат е купувал гласове, още повече от затворници. „Искаме истината за наркотрафика и купуването на гласове-поименно и с факти и доказателства. Ако не дойде ще считаме, че лъже. Ако дойде, да каже поименно и с факти и да си носи отговорност за думите. Трябва да понесе отговорност и в двата случая“, категорична бе Нинова. От друга страна Нинова заяви, че след филма „Граница“ БСП иска незабавната оставка на вътрешния министър Валентин Радев и на вицепремиера Валери Симеонов.

„По темата граница и филма на Елена Йончева – става дума не само за национална сигурност, но и за корупция-200 млн. лв. от хората са изсипани там. По-важно има свидетели, чухте свидетел.

Служител, който говори за организирани канали за трафик. От БСП ще потърсят чрез българското и международното право защитата на служителя от „Гранична полиция“ от филма на Елена Йончева „Граница“ като свидетел за обективно разследване и носене не на отговорност за онова, което се видя и чу във филма“, заяви лидерът на БСП.

Тя добави, че става дума за свидетелските показания за организиран трафик днес.
 

Добавете Вашия коментар

TOP