БСП и Младен Тимчев поеха по пътя на победата в Сандански

06 Октомври 2019 | 12:29
0 коментара
Политика

„Няма да ви давам гръмки обещания, но ви давам дума, че ще работя с всички сили градът ни да се превърне в по-добро място за живеене”.

Това заяви пред кандидат-кметът на БСП за Сандански Младен Тимчев.

Той запозна присъстващите с най-важните акценти в предизборната си платформа, която съдържа ключови решения за развитието на курортния град и съставните му села. Тимчев подчерта, че проблемите пред Сандански са много и трудни за решаване, тъй като липсва реална политика за местно развитие, както и реформи и инвестиции. Кандидат-кметът разкри, че през следващите 4 години няма да има реална възможност да се провежда общинска политика с евросредства и ще трябват  нови инвестиционни идеи и подкрепа на местната икономика.

Според него се налага да се направят редица малки неща, от които ще има голям сумарен ефект. Тимчев обясни, че реализирането на проекти с държавно или европейско финасиране не решава големите проблеми, свързани с трудовата заетост и с демографията. Програмата му предлага решения за всички сектори от икономическия, социалния, културния, спортния, образователния живот. Предвижда се изграждане на Дом за възрастни хора в град Сандански, целенасочени действия за масов спорт и здраве на младите хора. Тимчев ще заложи на финансова дисциплина в общината, на преодоляване на задълженията и дефицитите, ще се премахнат непрозрачните граждански договори, ще се стабилизират общинските дружества, ще се прекрати практиката тези дружества да бъдат хранилки за политически цели. Ще има прозрачни обществени поръчки и подкрепа на местните фирми.

„Ако получа доверието ви, до 3 месеца ще въведа публичен регистър на всички договори. В община Сандански ще се предлагат качествени административни услуги, ще се въведе нова практика при избора на служители. Всяко населено място ще има свой бюджет и местните хора сами ще решават как да се изразходват тези средства. “Приоритет за мен и екипа ми ще е екологията и озеленяването на града, ще превърнем градския парк „Свети Врач” в оазис. Общината ще полага повече грижи за общинската инфраструктура, ще се премахне практиката – усвоено, изградено и забравено”, увери своите съмишленици Младен Тимчев.

„Участвам в тези избори, за да подкрепя като гражданин един достоен, интелигентен и работещ човек, който се нагърбва с огромна отговорност”, каза от трибуната архитект Васка Терзиева-Рачова, която е част от силния отбор на БСП и Младен Тимчев и кандидат за общински съветник.

Гост на откриването на предизборната кампания на Младен Тимчев бе и зам.-председателят на парламентарната група на БСП – Христо Проданов.

„Знаете ли с какво е известен Сандански за един външен човек? С къщите за гости, с минералната вода, която стигна до хотела на кмета. Вие сте хората, които искате промяна. Вие всички заедно можете да имате по-добър живот във вашия град с Младен Тимчев и нашите кандидати за общински съветници”, каза Проданов.

Дългогодишният бивш председател на БСП в Сандански - Андон Андонов, също изрази категоричната си подкрепа за кандидатурата на Младен Тимчев за кмет на общината. Той увери всички в залата, че Сандански ще има шанс да успее само при едно условие – Младен Тимчев да е кмет.  

Добавете Вашия коментар

TOP