БСП и ДПС с критики към Борисов за срещата му в Москва

31 Май 2018 | 22:25
0 коментара
Политика

Визитата на премиера Бойко Борисов в Москва бе във фокуса на коментарите в парламента днес. БСП видяха в посещението много условности и нищо конкретно.

Според лидера на левицата Корнелия Нинова, Борисов е отишъл в Москва, за да се извини за собствените си грешки по отношение на проектите "Белене” и "Южен поток”.

От ДПС коментираха, че е редно премиерът да отиде в парламента и да запознае депутатите с решенията, които са били взети, ако има такива.

"Г-н Борисов се опита да поправи собствените си грешки от спирането на проектите, но не успя. Отиде, за да осигури газ за хъба "Балкан”, но не получи нищо подобно. Не виждаме конкретен резултат за България, освен това, че се състояха тези срещи, което е добър знак”, заяви Корнелия Нинова.

"България е парламентарна република, би било добре изпълнителната власт да представи пред Народното събрание резултатите от такива срещи”, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

ГЕРБ не закъсня и отговори на думите на двете партии. Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви пред медиите, че времето ще покаже дали посещението на Борисов в Русия е било успешно или не.

"Премиерът се старае да защити националния интерес. Той не би искал да излезе от рамката на единната позиция на Европейския съюз. Той се извини за това, че "Южен поток“ е бил направен от социалистите, когато те управляваха, по един доста непрозрачен начин и заобикаляйки европейските разпоредби“, допълни Цветанов.

Според него сегашната ситуация около АЕЦ "Белене“ се дължи на БСП. Той подчерта, че трябва да се вземе ясно политическо решение дали този проект да продължи и ако да - то това да се случи на пазарен принцип.

Освен това Цветанов е на мнение, че правителството трябва да стартира разговори за потенциални купувачи.

 

 

Източник: NOVA, БГНЕС, Агенция "Фокус",

Добавете Вашия коментар

TOP