БСП, ДПС и ВОЛЯ започват разговори за вот на недоверие

02 Ноември 2017 | 11:56
1 коментара
Политика

Решихме на заседание на Парламентарната група да излъчим един екип от БСП, да помолим ДПС и Воля и те да направят същото и другата седмица да започнат официално разговорите по темата на вота и кога да го внесем. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти.

„Нашето предложение ще бъде на тема корупция. Това не ни ограничава в кои сфери да говорим за корупция. Може да е в здравеопазване, образование, регионално развитие, навсякъде имаме поводи за това“, подчерта Нинова.

„Ще изчакаме ДПС и Воля да излъчат екипите си, ние сме готови с нашите и другата седмица сядаме на разговори. Разговорите ще бъдат в парламента, няма да има нищо скрито покрито“, увери лидерът на БСП. Корнелия Нинова подчерта, че вотът не е само математика, а политика, разговор за проблемите и решенията, които ще се вземат.

„Излизаме извън само математическите сметки. На нас ни е ясно кой колко гласове има, но смятаме, че тази тема вече е изключително болезнена с тези 10 млрд. лв., които сме обявявали, че се крадат в държавата“, коментира председателят на БСП.

Нинова съобщи още, че по време на заседанието на КСНС при президента председателят на една от службите е запознал участниците със статистика, че 15 млрд. лв. се крадат годишно в България. Това, смята Нинова, е огромната тема.

Тя е категорична, че заради тази корупция не могат да се развиват нито образование, нито здравеопазване, нито пенсионна система. Затова започваме от тук и то на фона на т.нар. антикорупционно законодателство, обясни лидерът на левицата.

Според нея председателството не може да е оправдание за дебат за корупцията, в която се вихри държавата. То ще мине и ще замине. Не може 6 месеца да мълчим за това, което сме свидетели всеки ден, убедена е Нинова.

Според нея вотът ще бъде успех, ако дебатът не се случи само в НС, а стане обществен разговор извън парламента. „Не бива само тук да затваряме тази тема. Наистина искаме борбата с корупцията да се започне веднъж завинаги и то както трябва, а не с политическа имитация. Целта е истината“, заяви още Корнелия Нинова./БГНЕС

 

Добавени коментари

Доктор публикува:
04 Ноември 2017 | 14:52
Браво г-жо Нинова!Успех!!!

Добавете Вашия коментар

TOP