БСП без химн, не уредили правата със сина на Емил Димитров

29 Март 2015 | 21:07
0 коментара
Политика

БСП остава без химн заради неуредени авторски права. Това става ясно от промените в устава, които бяха одобрени на пленум в събота и ще се приемат от червения конгрес навръх Цветница, съобщава „24 часа”.

Соцпартията си бе харесала за химн песента на Емил Димитров “Моя страна, моя България”, която дори бе гласувана за официална от 47-ия конгрес на партията през 2008 г.

За изминалите оттогава години обаче от “Позитано” 20 не са уредили въпроса с авторските права. Това вече става и невъзможно, след като наследникът на певеца - Емил Димитров-син, е член на АБВ.

През миналата година БСП е погасила по-голямата част от кредита си - от 1,9 млн., колкото е бил остатъкът в края на 2013 г. , в момента сумата е 570 хил. лв., стана ясно от отчета на партията за 2014 г.

Тя е изхарчила почти всичко, което е получила през годината - близо 12 млн. лв. На 2,5 млн. пък са оценени дълготрайните материални активи на БСП - сгради в провинцията и няколко коли.

На пленума в събота имало остри реакции срещу промяната в устава, според която депутати, евродепутати, червени министри и кметове вече ще плащат членския си внос директно в соццентралата, а не в основните си организации.Около 1,3 млн. лева са събрани от членски внос м.г.
Общо 147 души са на щат на “Позитано” 20. Около 30 са съкратени, но общата бройка се запазва, защото на щат към нея минават 30-те областни партийни секретари.

Към “Позитано” 20 ще бъдат разкрити 40 резервни щатни бройки за журналистите от “Дума”, докато се учреди новото дружество, което ще издава вестника. В петък е приключил процесът по предаване и приемане на имуществото между фирмата на досегашния издател Николай Малинов и соццентралата. От днес журналистите ще преподписват договорите си, а скоро Миков и Малинов ще дадат обща пресконференция за “Дума”.

Добавете Вашия коментар

TOP