Брутална агресия: Бой с ритници и юмруци между ученички в Стара Загора

02 Март 2020 | 15:55
0 коментара
Общество

Пореден клип на агресия между ученички взриви социалната мрежа.

Този път инцидента е от Стара Загора. Случката е от февруари по време на междучасие в двора на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина.

В клипа се вижда как десетокласничка бие и рита брутално паднало на земята момиче.

Въпреки, че двете са заобиколени от други ученици, само едно момиче прави опит да ги разтърве. Чува се и момче, което казва: "Уби я от бой". 

Причината за свадата била момче. Двете се скарали, като търсили причината едната от тях да хареса снимката на момчето в социални мрежи. 

Директорът на училището е разговарял както с учениците, така и с родителите. Очаква се подробно обяснение за инцидента към инспектората по образованието.

За случая е уведомено Регионалното управление по образованието. На 4 март в гимназията ще бъде проведена среща с родителите. Уведомено е Министерството на образованието, както и детска педагогическа стая, обясни директорът на РУО Татяна Димитрова.

Педагогическият съвет обаче е този, който ще реши какви наказания ще бъдат наложени. С учениците ще работи и психолог. Регионалната дирекция "Закрила на детето" също извършва проверка по случая.

Добавете Вашия коментар

TOP