Британското консулство на среща в Банско по време на активния сезон

22 Януари 2019 | 14:05
3 коментара
Общество

Дали ще се запази ръстът на британските туристи в Банско след Брекзит, бе обсъждано по време на  работна среща, проведена по инициатива на Британското посолство в България.

Под домакинството на заместник-кмета Асен Кирицов в срещата взеха участие британският вицеконсул в страната Теодора Манева, заместник-началникът на РУ Банско - Александър Симидчиев, Иван Обрейков - изпълнителен директор на „Юлен” АД и представители на туроператорите.

Банско ще си партнира с швейцарския топ курорт Вербие

Обсъдени бяха тенденциите и рисковете, които британските туристи срещат по време на престоя им в курорта. Стана ясно, че инцидентите с тях в курорта намаляват всяка година поради адекватното отношение на туристическия бранш, туристическите агенции и полицейските служби.

Представителите на туристическите агенции получиха информация от първа ръка от ръководителите на МВР, че засилено полицейско присъствие ще има в района на ски зона Банско и на всички входно-изходни артерии, с оглед на терористичните рискове.

Прогнозират 5% ръст за зимния туристически сезон

Банско се продава добре на британския пазар пък бе обратната връзка, която се даде от страна на туроператорите.

Добрите условия за зимни спортове, взетите мерки от органите на реда за нормалното протичане на сезона, дават добри предпоставки за неговия успешен край, който се предвижда да приключи в средата на месец април.

Добавени коментари

Трифонка публикува:
23 Май 2020 | 01:43
Какво може да се очаква от едно инфантилно, злобно, ялово същество със съмнителна ориентация, травмирано от отсъствието на баща? Единствено избиване на комплекси до живот. Не очаквайте добронамереност и асистенция, всичко се прави , за да се замажат очите на хората и нарушенията да продължат до следващия безполезен брифинг, когато ще се говорят отново измишльотини
Ангел в облаците публикува:
22 Януари 2019 | 18:29
Не знам какъв пример е Банско,но като знам какъв "капацитет" е този младеж-Александър Симидчиев - всичко ми се изяснява.Поне не го споменавайте,за да не пада рейтингът на проведената среща.Как може на една маса такива личности и...Сашко Симидчиев?!?! Ама няма чудно-нали са селски с Бриндо-Бриндо трябва да си го спомене!
Ангел публикува:
22 Януари 2019 | 18:05
Банско е пример как трябва да се работи на международно ниво, със срещи като тази и участието си на различни туристически изложения.

Добавете Вашия коментар

TOP