Британските туроператори отмениха почивките за България

15 Април 2021 | 16:21
0 коментара
Общество

Британският туроператор Balkan holidays UK отмени всички почивки за България до 31 май 2021 г. Отменят се и чартърните полети до морските летища Варна и Бургас.

Това съобщи TravelNews.

Двете компании предлагат опция за отлагане на почивките за по-късен период през лятото, за зимния сезон или чак за лято 2022. Причината е в липсата на яснота от правителството на Великобритания относно това кога британците ще могат да пътуват. Отделно Европейският съюз готви сертификата за зелените коридори да влезе в сила чак към края на юни.

България обяви, че ще допуска туристите с ваксинационен сертификат, документ за антитела или негативен PCR тест. Заповед за това обаче все още не е издадена от здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов. В допълнение страната ни е в тъмночервената зона по брой заразени с коронавирус. На този етап няма и ваксиниран персонал по българското Черноморие, каквото условие поставят някои страни, за да могат техните граждани да пътуват на почивка в чужбина. 

 

Balkan holidays UK води най-много туристи от Великобритания у нас. Другият британски концерн Jet2holidays също отмени програмите си за България до 23 юни.

Добавете Вашия коментар

TOP