Британци развиват бизнес с химически препарати в Разлог

04 Декември 2017 | 18:39
2 коментара
Бизнес

Англичани ще произвеждат продукти, използвани в битовата и строителната химия, в една от 3-те промишлени зони на гр. Разлог.

Върху купена от тях площ от 10,697 дка, където има административна сграда, 9 надземни резервоара с обем от по 50 куб.м, помпено-смесителна инсталация и електронноизмервателна система, „Юръпиън биофюелс България“ ЕООД планира да добива химически материали чрез смесване на суровините в помпено-смесителна инсталация и да ги складира в резервоарите.

Като изходни суровини англичаните ще ползват тежки, средни, леки растителни, борови и талови масла и толуен. Плановете са за производство на 20 тона вещества на денонощие.

В асортимента на бъдещото производство ще са препарати за антикорозионна защита, масло за омасляване, импрегнатор за дърво, разредител за битум и разредител на полимерни бои.

Дружеството вече е задействало процедурата за събиране на разрешителни, а предвид застрашаващото екологията производство първо трябва да преодолее оценката на ресорните органи за въздействие върху околната среда.

„Юръпиън биофюелс България“ ЕООД е регистрирана преди 3 г. с капитал от 500 лв. В страната ни англичаните се представляват от софиянеца Паскал Иванов.

Разлог е най-добре развитата в индустриално отношение община в Благоевградска област.  Индустриалните зони обхващат 25% от територията на общинския център и в тях към момента действат над 2000 фирми. Повечето от тях са съсредоточени на терените на бившите промишлени гиганти – Комбината за целулоза и хартия, Завода за хидролиза и фуражни дрожди, „Магнитни глави“, керамичната фабрика и др.

в. "Струма"

Добавени коментари

Pirin Razlozki публикува:
15 Декември 2017 | 17:06
На тези Англичани, излгежда не им стигна прецакването с недвижими имоти в Банско, а искат да се набутат и в РИОСВ. Сигурно представителят им е отпечатал достатъчно визитки на Благоевградския шеф на инспекцията.
Razlogenin публикува:
07 Декември 2017 | 02:22
Станахме складова база за човешки материал и поддържащ персонал за Банско и добринище.благодарение на управата от последните вече бая години

Добавете Вашия коментар

TOP