Бриго Аспарухов предизвика Борисов: Ако има куража, нека да се кандидатира за президент!

08 Септември 2016 | 08:12
0 коментара
Политика
Бриго Аспарухов предизвика Борисов: Ако има куража, нека да се кандидатира за президент!

"Не сме решили кой ще е вицепрезидент на ген. Румен Радев. Както е известно, ние сме демократична партия и ще обсъждаме горещо днес тази тема. Посочени са няколко имена, ще решим между тях". Това разкри в ефира на bTV ген. Бриго Аспарухов, член на Изпълнителното бюро на БСП."Това е колективно решение, аз ще изразя своето лично мнение на пленума. Вицето трябва да е политическо лице с опит в Европа. Генерал Радев беше една приятна изненада за мен. Според мен той би се справил много добре.

"Когато Калфин беше кандидат за президент, благодарение на БСП той спечели внушителни гласове. Сега, ако имат куража и той и Георги Първанов, нека да излязат да се състезават на изборите.

"Раздялата с АБВ не беше много трудна. Добронамерено тръгнахме да управляваме лявото. В разговорите от страна на АБВ пролича известен стремеж да извлекат полза от кандидатурата на ген. Радев. Това не ми се стори коректно и така се стигна до раздялата", посочи бившият шеф на Националната разузнавателна служба.

"Този мит за овладяването на БСП съществува и сега. Целта беше Георги Първанов да скрие БСП, да го глътне. Избирателите на АБВ ще подкрепят левия кандидат.

Относно думите на Бойко Борисов, че когато двамата с Аспарухов са се конкурирали за кмет на София и след това социалистът е изчезнал от политическата сцена за дълго време, той заяви, че никъде не е ходил. "Ако Борисов изчезне - ще е завинаги, не във физически смисъл. Бойко, предизвиквам те да се кандидатираш за президент, щото не се знае я камилата, я камиларя. Не виждам никакъв шанс за него след 5 години. Бойко, ако е мъж - да излезе на терена на битката за президент", каза още той.

За мен избора за президент на ГЕРБ е между Йорданка Фандъкова и Цецка Цачева. Аз лично съм за Цецка Цачева. Казвам го разбира се малко с шега. Не вярвам да ни изненадат кой знае колко много", прогнозира ген. Аспарухов.БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP