Браво! Златните ни момичета спечелиха многобоя на Световната купа в София

13 април 2019 | 20:44
0 коментара
Браво! Златните ни момичета спечелиха многобоя на Световната купа в София

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златен медал в многобоя на Световната купа в София. Това съобщиха от Българската федерация по художествена гимнастика на официалната си страница във „Фейсбук“. 

„Зала Арена "Армеец" аплодира на крака своите диамантени момичета от ансамбъла в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова, със старши - треньор Весела Димитрова и помощник -треньор Михаела Маевска“, пишат от федерацията. 

„Нашите момичета изиграха изключително сложната и красива композиция с три обръча и два чифта бухалки по музика от саундтрака от филма "Най-великият шоумен" като имаха една неточност в риск, но показаха такива смайващи трудности с уред и тяло, че общата им оценка, която получиха беше 24.400, а тази за трудност 16.500т“, заявяват от БФХД. Вчера момичетата на Весела Димитрова бяха безапелационни в изпълнението с 5 топки, за което получиха оценка от 24.950т. и така със сбор 49.350 т. спечелиха напълно заслужено златния медал в многобоя и утре ще се борят за медали и в двата финала на съчетанията (с 5 топки и с три обръча и два чифта бухалки). Сребърният медал спечели отборът на Италия със сбор от 48.200 (24.300 за съчетанието с 5 топки и 23.900 за съчетанието с обръчи и бухалки), а бронзовото отличие завоюва ансамбълът на Япония със сбор от 46.800 (23.750 за съчетанието с 5 топки и 23.050 за съчетанието с обръчи и бухалки). 

„Каквото и да кажем за тези момичета, за техните треньори, за композиции и изпълнения, все ще е малко. Просто ги подкрепяйте, обичайте и вярвайте в тях, защото в техния труд, постоянство и себераздаване е събрана гордостта на България. Илиана Раева, честит златен медал в многобоя на ансамбъла. Една частичка от него е специално за теб. Всички в залата най-добре знаят защо“, заявяват от федерацията.


Добавете Вашия коментар!