Брат на ексдепутат забърка община Благоевград в интрига, заради срутило се скеле при саниране на 14-етажен блок на ул. „Иван Шишман“

22 Януари 2018 | 15:57
1 коментара
Общество

Фирмата, чието скеле се срути при саниране на 14-етажен блок на ул. „Иван Шишман“ №16 в Благоевград /на снимката/, е започнала работа преди да получи строителна линия. Това е установено при проверката на ДНСК след инцидента на 6 юни миналата година, при който като по чудо не пострадаха работници.

Софийската строителна фирма „Техно-енерджи“ ООД е предприела саниране на сградата без наличието на задължителните протоколи за строително-монтажни работи, в това число и на строителна площадка.

Като възложител на обекта по Националната програма за енергийна ефективност е наложена имуществена санкция на община Благоевград от 1000 лв. Кметът Атанас Камбитов обжалва наказателното постановление на зам. началника на ДНСК в съда с аргумента, че изпълнението е възложено на избраната чрез обществена поръчка фирма и съгласно сключения договор задължението и отговорността за спазване на законовите изисквания са изцяло нейни.

От Общинската администрация твърдят, че гл. архитект Васил Тинчев е издал строителното разрешение на 18 май 2017 г., но ремонтните проекти не са предадени на изпълнителя към датата на акта за констатирани нарушения – 12 юни, т.е. фирмата е действала прибързано и на своя глава е започнала работа, без да изчака да получи разрешението.

1 256 911 лв. бяха отпуснати за санирането на сградата на софийската строителна фирма, която е собственост на брата на ексдепутатката от ДПС Фатме Илияз – Хюсен Кулов, и Димитър Хрусафов. Двамата съдружници и управители притежават равен дял от дружествения капитал от 250 000 лв.
Нарушения бяха установени и при проверката на Инспекцията по труда в Благоевград. Наетите от софийската фирма за санирането работници – роми от Пловдив, били без трудови договори.

източник: в.Струма

Добавени коментари

атака публикува:
22 Януари 2018 | 17:56
е заради това скеле напусна янко янков зам кмета на камбитов

Добавете Вашия коментар

TOP