Стане ли дума на Brabus, цифрите винаги са най-важните. А в случая и основното, защото в този случай тунинг поделението на Mercedes е решило, че АMG S65 Cabriolet е с недостатъчно мощност. Затова те са извели битурбо V12 двигателя на този кабриолет до ново ниво. Затова те са извадили от него допълнителни 267 к.с., за до стигнат цифрата от 888 к.с., налични при 5500 об/мин. Въртящият момент също е нараснал от серийните 1000 Нм до 1500 при 4200 об/мин. Инженерите обаче са монтирали електронен ограничител до 1200 Нм, за да запазят надеждността на двигателя.

Подобни драстични промени в мощността не могат да бъдат постигнати само чрез промяна на софтуера, затова Brabus е увеличил работния обем от 6,0 на 6,3 литра, като е увеличил и диаметъра на цилиндрите. Монтирани са и по-големи турбини, оптимизирано е охлаждането и изпускателната система.

След всички тази промени Brabus Rocket 900 Cabrio се изстрелва до 100 км/ч за 3,9 секунди, което ще рече, че е с 0,2 сек по-бърз от стандартния S65 Cabrio. Електронното ограничение на скоростта е отпаднало и сега кабриолетът може да развие 350 км/ч. Отделен е въпросът дали това е необходимо, но да не обръщаме внимание на подобен риторичен въпрос. В Brabus винаги са се ръководили от философията на Мечо Пух.

Такива параметри задължително се съпровождат със съответната аеродинамика, като за целта е разработен специален аеродинамичен пакет. Автомобилът стъпва върху 21-цолови джанти, но се предлагат и 22-цолови. Окачването е снижено с 15 мм.

В интериора не са правени много промени. Монтиран е скоростомер до 400 км/ч, какъвто има и в S65. Добавени са няколко допълнителни алуминиеви акцента и осветено лого на Brabus.

източник: Vesti.bg, Редактор: