Бос на калабрийската мафия преведе хиляди евро на българска фирма

28 Януари 2018 | 16:18
0 коментара
Общество

Известната калабрийска мафиотска фамилия Сарконе, която е част от страховитата ндрангета, е прехвърляла пари в България.

Според медиите в Италия от една от фирмите на арестувания бос Кармине Сарконе – White House са прехвърлени по банков път 193 000 евро към българска фирма и към румънската „Каза Ноастра”, пише Флагман бг.

Авторитетното издание „Реджо онлайн“ твърди, като се позовава на информация от дирекция „Антимафия“ в Болоня, че името на въпросната компания е Интерпласт ООД. Проверка установи, че най-известната фирма у нас такова наименование е със седалище в Бургас. Интерпласт ООД има завод за производство на дограми, врати, фасади и др. в жк „Меден рудник“, база в м. с. „Върли бряг“ и офиси в още няколко български града.

Дружеството е със скромния капитал от 5000 лв., а негови собственици са бургазлиите Христо Ангелов и Красимир Аврамов. Длъжни сме да подчертаем, че в Търговския регистър фигурират още 2 фирми с подобно наименование, но те далеч не са толкова популярни или с мащабна дейност като бургаската Инерпласт. Дружество със същото име е регистрирано и в Хасково.

Негови собственици са братята Николай и Христо Петкови, а основната дейност на компанията е производство на опаковки от пластмаса. Интерпласт ООД има още в Благоевград. Фирмата развива основно търговска дейност, а неини собственици са семейство Бърдарови.

БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP