Боровинките и малините са хит на пазара в Благоевград

27 Август 2014 | 16:22
0 коментара
Бизнес

Боровинките и малините са хит на пазара в Благоевград.

Хиляди жители и гости на областния център посетиха днес градския пазара в Благоевград. Най-голямо търсене през този сезон са черните и червени Боровинките, както и арония и малините.

Цените не са скочили от миналата година варират от 4 до 5 лева за килограм, коментират баща и син търговци от град Гоце Делчев.

"Като дойдем на пазара в Благоевград свършва всичко, купуват боровинките и малините за компот и конфитюр, редовната употреба на боровинките дори подмладява. Освен това са много полезни и за очите", коментира търговецът Костадин Анзов.

Освен наплив за горските плодове хората купуват плодове и зеленчуци за ежедневна консумация и направа на туршии. Стоил Мишков от благоевградското село Рилци бе поставил табелка "Градински домати" и продаваше доматите на цена 1.20 - 1.50 лв. за килограм. Краставици корнишони, производство от град Гоце Делчев се продаваха за 1.40 лв. за кг. Търговка от село Клисура продаваше праскови за компот на цена 1.20 лв. за килограм и розов домат за 1.80 лв. за килограм.

Дълга опашка се извиваше при търговците на млечни продукти дошли чак от село Юруково община Якоруда.

"Ние сме тук на пазара всяка сряда и събота, хората ни чакат имаме си редовни клиенти. Благоевградчани купуват масло, сирене, кашкавал, и извара, защото ние го правим от мляко и е качествено, всички ни познават попитайте хората и те ще ви кажат, че при нас няма компромис в качеството. Имаме 200 крави и мляко колкото щеш", коментира Фатиме от Юруково.

Благоевградчни масово посещават всяка сряда и събота градския пазар в областния център, като предпочитат да пазаруват плодове, зеленчуци и млечни продукти от пазара вместо от веригите магазини.

Добавете Вашия коментар

TOP