Министър-председателят Бойко Борисов коментира евентуалния политически проект на шоумена Слави Трифонов с думите: „На думи е лесно, но като видим хората, ще стане ясно”. Борисов му пожела успех, защото „това е демокрацията“.

„Аз винаги пожелавам успех на всеки, който иска да направи политическа партия и тогава става ясно колко трудно става. Ако е голяма партията, например ГЕЕБ има 1200-1300 само общински съветници, областни управители, министри, зам.-министри , депутати, шефове на агенции, заместник-областни управители, кметове, зам.-кметове.

От чужбина ли ще ги докараш, откъде ще ги събереш”,

попита Борисов.

Той добави: „Един да те издъни, месеци наред се обясняваш. И казват: „Това е управлението на ГЕРБ”. Така че на думи е лесно, но като видим хората, ще стане ясно. Но му пожелавам успех, това е демокрацията”.

Слави Трифонов вчера изпрати открито писмо, с което обяви, че ще търси нови хора, които да заменят сегашната политическа класа.

Борисов се похвали с повишени доходи и намаляване на безработицата от началото на годината. Премиерът направи това в Девин за откриването на реконструиран топлопровод за минерална вода.

„От началото на годината имаме 11% ръст на доходите.

Надявам се в Девин да надминат 30%, защото хората го заслужават. Близо 35 млн. лв. се раздадоха от Министерски съвет за общините. Безработицата падна до 5%“, заяви Борисов.

„Надявам се работодателите в региона да направят така, че хората да остават тук с по-високи заплати и по-добри доходи. Факт е, че се увеличава туристическият поток, трябва и обслужване, което да отговаря на високите задачи, които си поставяме“, обясни Борисов.

Относно искалено на лидера на „Воля“ Веселин Марешки за провеждането на предсрочни парламентарни избори, лидерът на ГЕРБ заяви: „Преди един месец не мислеше така, когато идваше в централата да говорим, да иска да става вицепремиер. Тогава не му пречеше нищо.

Всяка политическа партия и

всеки политически лидер, особено когато иска да стане някакъв, а не е станал, става злобен.

Така че като не им се получи нещо, стават злобни. Това е нормално“.

„При положение, че ние вървим към 4% ръст на икономиката, че безработицата падна под 5%, че бюджетът ни е на 2 млрд. излишък, кое да предизвика тези избори, като знаем какво ни чака зад нас?“, попита Борисов и добави, че и административнаа реформа върви много добре.

Премиерът говори и за прочутата минерална вода в района: „Медиите много обичат да говорят за фалшиви новини. Девин имаше фалшив спа туризъм.

Лъжехме хората, че ги лекуваме с минерална вода, а тя – чешмяна.

Пожелавам на Девин в следващите години да се развие, защото минералната вода е изключителна. Сега спокойно можем да поканим туристи от цял свят и да кажем: „Елате не само да видите красотите на природата, но и да се лекувате“.

Източник: Агенция "Фокус", БГНЕС