Борисов за Нинова: Много е устата, не мога да я надговоря, затова и не мога да се оженя (ВИДЕО)

22 Септември 2018 | 09:04
1 коментара
Политика

Премиерът Бойко Борисов посети Габрово, където коментира и актуалните теми от последните дни. 

Във връзка с упреците на Корнелия Нинова, че лъже, Борисов заяви, че публикациите на соцводачката са му много интересни. 

„ГЕРБ е партия на практическите действия, а не на постовете. Шест от шестте евродепутати на ГЕРБ, въпреки взетото решение на ЕНП за гласуване срещу Унгария, те гласуваха против. Точка! Всичко друго е голословие, нападки и лъжи. Ръководителят на г-жа Нинова, с цялото ми уважение към нея, не я послуша или тя не го послуша. Това не е ли двоен режим – вън да удряш по Унгария, а в България да говориш, че друг го прави. Единствено евродепутатите на ЕНП и Ангел Джамбазки и Николай Бареков подкрепиха Унгария. А сега вие вижте кой е прав и кой е крив", каза премиерът. 

Така беше и за Истанбулската конвенция, напомни той. 

Много е устата", коментира още той относно Корнелия Нинова. "Аз не мога да надговоря една такава жена, затова и не мога да се оженя втори път. Трудно е да се справиш с устата жена. Как да го обясня на друг език“, каза Борисов. 

"Ще съумеем тежкия трафик между Южна и Северна България да го преведем оттук. Мащабно и модерно строителство, имате възможност да видите как се строят модерни мостове с огромна височина. Тренираме за мостовете на "Хемус" и на автомагистрала "Кресна" - там мостовете ще бъдат още по-високи, екологичносъобразни", разкри още Борисов за инфраструктурните проекти.

 

Предложението за нов главен секретар на МВР първо ще обсъдя с президента. Преди каквото и и име да се спомене, ще го потърся в удобно за него време, ще мотивирам кандидатура, ще сложа няколко имена и вече тогава ще пристъпим към необходимите по закон съгласувателни процедури. Системата има нужда от професионализъм, от спокойствие и аз и съм убеден, че е и той ще погледне държавнически, каза Борисов. 

 

По думите му човекът или хората, които ще предложи на президента като варианти, са и сега добри професионалисти. „Ръководят големи структури и не би трябвало никоя от тях да пробуксува, ако примерно бъде отказано съгласуването“, каза още Бойко Борисов. 

Първо с него ще го обсъдя, за да сме сигурни,, че когато пуснем съгласуване, няма да се получи стрес в системата, подчерта премиерът и допълни: „Всичко, което е необходимо и зависимо от нас, ние ще го направим“.

На въпрос дали това е опит за туширане на войната, премиерът отговори, че той никога война не е водил и напомни, че от него не е чувана лоша дума за президентската институция. 

 

Премиерът е в Габрово за откриването на новото предприятие за производство на ловно и спортно оръжие. Изграждането му започна през месец април миналата година, а инвестицията в строителство и оборудване е на стойност близо 15 млн. лева. В церемонията участваха  кметът на Габрово Таня Христова и заместник министър-председателят Томислав Дончев. 

 

Борисов провери и строителството на довеждащия път към тунела под Шипка. Строителите увериха премиера, че се спазват всички правила и мерки за безопасност. Инжинерът на обекта съобщи, че на няколко места има сложени датчици, благодарение на които се следи в реално време деформациите на конструкцията. Така ще бъдат избегнати инциденти като този с магистралата в Генуа, Италия. 

„Много съм доволен по напредъка на строителството на довеждащия път към тунела под Шипка“, заяви Борисов.


Преди това премиерът инспектира и новата църква, построена изцяло с дарения. Досега в нея са вложени 720 000 лева.

 

 

Борисов за Нинова: Много е устата, не мога да я надговоря, затова и не мога да се оженя

Добавени коментари

!!! публикува:
22 Септември 2018 | 17:19
ГЛУПАК!!!По прост,по-елементарен и от Тодор Живков!

Добавете Вашия коментар

TOP