Борисов: Всичко е нагласено, още преди 1 година

17 Юни 2020 | 18:06
0 коментара
Политика

ГЕРБ с извънреден брифинг в централата на партията, отговарят на атаките срещу властта. На нея присъства лично и премиера Бойко Борисов.

Борисов поясни, че опонентите ударли дъното. През юли очакваме да отпадне махнизма за контрол над България и уверено вървим към банковия съюз и еврозоната, каза Борисов. Това по думите му  това означавало и парична незвисимост.

И поясни, че са станали неудобни, когато са купили новите Ф-16. "И тогава омразата стана много ярка", каза той.

По думите му сме се справили и с миграционната криза. Продължваме да получаваме и писма и как сме се справили с коронавируса.

"Какво получаваме. Компромати. В учебниците на КГБ е записано , когато създадеш компромат, с него да отвартиш този, който снимаш. Не да снимаш в спалнята и след това да махаш сникмката", каза Борисов. И намекна, че може атаката да идва от съпартиец. "С тази снимка всичко е нагласено. Дали мои съпартийци са го правили, оставям на прокуратурата да го разследват", каза той.

По думите му

в банковия съюз не могат да фалират банки.

Видяха с избори не могат да ме бият, убеден е той. Отново напомни, че не е взимал нито една стотинка от Васил Божков. "Божков мислите ли, че той ще извади лични пари, а неговите съдружници няма да знаят", каза той.

"България в момента строи два абсолютно незвъзможни поректи - конектора и хъба, а само преди час Петкова ме уведоми, че успяваме за един мощен консорциум за "Белене", плюс втечнената газ и ядреното гориво. За първи път руската страна разреши на "Уестинг хаус" да види нейните горива. Плюс всички инфраструктурни проекти, които нямаше да бъдат построени без нас", отсече Борисов.

"Днес имах разговори с Шарл Мишел за петък за съвета на ЕС и България да получи най-много пари. И днес заявихме като най-изостанали през годините и ни трябват парите за кофхеията, зелената сделка. Ще ги получим"., каза Борисов.

Премиерът поясни, че всеки негов приятел може да каже дали да пие или не. 

Борисов поясни, че се строяло се на макс из цялата страна. 

Искат служебно правителство,

каза премиерът. Посочи и всички, които са били изключени от партията, явно визирайки и бившият втори Цветан Цветанов.

Той изтъкна, че всички тези компромати са правени преди евроизборите миналата година.

По време на брифинга целуна шефката на НС Цвета Караянчева по главата. "Цвета знае колко колко я обичам и уважавам тя от малкото която се кара с мен", каза Борисов.

Виждате какъв ресурс се изсипа срещу нас, попита Борисов. По думите му целта е да ги смачкат психически. Премиерът не скри, че е притеснен. Нито о Божков, нито от Сретен Йосич се уплаших. , каза Борисов.

Борисов даде да се разбере, че чака проверка за компроматите.

А към бившия зам.-министър Александър Манолев нямало как да няма повдигнати обвинения за къщата за гости, стана ясно от думите на премиерът.

Отрече да е пращал проверки и регулаторни органи. "Ако искате да питайте КФН, каза той в отговор на твърденията, че е наредил проверки на КФН в "Еврохолд" за покупката на ЧЕЗ.

Президентът Румен Радев бил зависим още от момента, в който бил избран, особено след като отишъл на конгрес на БСП.

Иначе поясни, че НС избира състава на КФН, а комисията е назависима. Шефът на комисията трябвало да се освободи от парламента. Относно смяната на КЕВР, чийто мандат е изтекъл, Борисов поръчал на ГЕРБ да влезе в рзговори и с останалите парламентарни групи в НС.

"От днес ще спя с пистолета", каза той.

Борисов казва, че не знае какво може да се вземе и да се компилира като запис. "Има техници, като погледнат. Инересува ме едно нещо - дали е законно", каза още Борисов относно записа.

Той отново напомни, че неговият дядо е бил убит от комунистите и на избори не могат да ги бият. По думите му  управлението се стабилизирало, а социолозите давали добри резултати.

"На 4 година ние продължаваме да сме първа политическа сила, а БСП изостава. Какво да се направи - да се убие фалагманът Борисов и да се разпилее ГЕРБ, чрез Цветанов, Радев, Мая Манолова, БСП", каза той.

Накрая заяви, че

президентът Румен Радев изпращал дрон да го следи над къщата му.

От НСО го информирали, че Радев си купил дрон от Китай и си го карал.

Имал много по-важни задачи - геостратетически - страната да влезе в еврозоната и банковия съюз. Убеден е, че органите на реда ще се самосезират, без да е говорил с прокуратурата.

Тези, които са направили така да просперира хазарта, сега са обвинями, каза премиерът.

Аз съм безукрно честен човек, посни Борисов.

Коментира и футболния "Левски" и за две от момчетата - юноши писал на Божков - благодаря. Той призна за само един от разговорите с Божков - този за футболистите от "Левски", които са били прехвърлени в "Витоша" Бистрица.

Много от гардовете на НСО отишли на работа при олигарсите, каза той.

Поясни, че искал на съвета в Брюксел да защити парите за България.

Сигурен съм, че партията и хората са зад мене, убеден е той и поясни, че няма да живее в параноя и да проверява всеки дали носи по два телефона.

"Няма да ме пренудят да живея в страх и да се гърча пред някого, каза Борисов. "Не съм се гърчил пред никого, можещ да стреля по животни", заяви той.

Очаквайте подробности!

Добавете Вашия коментар

TOP