Борисов уволни шефа и цялото ръководство на ББР заради скандалната сделка

08 Април 2020 | 08:52
0 коментара
Политика

Борисов уволни шефа и цялото ръководство на ББР.

Това заяви самият той в края на пресконференцията на шефа на Националния оперативен щаб, на която присъстваше и Борисов.

 

Без да му бъде зададен въпрос, министър-председателят съобщи, че е извикъл икономическия министър Емил Караниколов и му е наредил да бъде освободен шефа и целия борд на ББР.

 

Причината е скандала с дадения кредит от ББР в рамките на 75 милиона на неизвестна колекторска фирма, за които не стана ясно защо и на какво основание са отпуснати. Вчера  вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че банката дължи отговор на тези въпроси. 

По думите му такова отпускане на средства, независимо дали ще се окаже морално, или не, няма връзка с мерките, които се предприемат от правителството в помощ на малкия и средния бизнес. 
„Гаранциите се осигуряват от ББР, но те се осигуряват по отношение на търговските банки, които ще бъдат трансмисията, чрез която нашите помощи ще стигнат до бизнеса. Не знам колко е законно и морално, но тази ситуация иначе определено не звучи добре“, добави вицепремиерът Дончев.Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP