Борисов уволни Красимир Живков и назначи Славея Стоянова за зам.-министър на околната среда

01 Юни 2020 | 22:04
0 коментара
Политика

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободен Красимир Живков. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

 

На поста заместник-министър е назначена Славея Стоянова. 

Славея Стоянова е магистър на биологичните науки в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Бившата изпълнителка директорка на фалиралия ОЦК Славея Стоянова започва работа в МОСВ през 2015 година . Стоянова е била назначена за шеф на Дирекция „Управление на отпадъците“ след проведен конкурс. Новината е съобщила лично министърката на околната среда и водите Ивелина Василева на заседание на ресорната парламентарна комисия. Тя е коментирала Националната стратегия за управление на отпадъците и включените в нея цели, които предстоят да бъдат изпълнени до 2020 година.
Припомняме, че през 2013 година Стоянова не можа да се пребори за шефското място в екоинспекцията в Хасково. Тогава конкурсът бе спечелен от Димитър Илиев.

От 2015 година до момента Стоянова заема длъжността директор на дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите“ в Министерството на околната среда и водите. 

 

 

По-рано, след 14-часово заседание, съдът реши, че Красимир Живков, бизнесмените Атанас Бобоков и Николай Миховски, бившият шеф на екоинспекцията в Плевен и собственикът на плевенската фирма "Феникс" Айгюн Еминов остават в ареста.


Припомняме, че вчера, при посещението си в Бургаско, премиерът заяви:

"В понеделник сменяме зам.-министъра Красимир Живков. С екоминистъра Емил Димитров сме се разбрали в понеделник да имам предложение от него за нов зам.-министър с ресор отпадъци. Няма милост за никого. Ако си мисли, че ще има компромис, защото се познаваме..." Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията на Обходния път на Поморие, който ще е готов го края на юни.

"Всеки трябва да се сърди сам на себе си. Зам.-министрите се сменят с моя заповед. И за Цветанов ни беше мъчно, но видяхте какво стана. Цветанов най-вероятно ще си направи свой политически проект, защото и той е обиден за начина, по който го смених заради подозрения. Всеки има своя път, ГЕРБ също има своя. Пожелавам му успех”, каза още той.

"Всеки може да си напише списък и да го сложи в касата. И аз мога да си напиша един", каза премиерът по повод списъка с имена на известни личности, сред които и убити, който прокуратурата откри в хода на разследването на аферата с боклука. "Списъци не коментирам, аз строя", добави той.Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP