Борисов: Ще разчитаме на подкрепата на Европейската комисия по време на българското председателство

29 Септември 2017 | 14:31
0 коментара
Политика

Ще разчитаме на подкрепата на Европейската комисия и на Вашите съвети по време на българското председателство на Съвета на ЕС, каза премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Талин.

Според българския премиер през шестте месеца на нашето председателство могат да бъдат разгледани теми с голямо бъдеще, ако страната ни съумее да ги постави правилно, съобщиха от правителствената пресслужба. Борисов отбеляза, че е показателна подкрепата, която България получава за инициативата си да организира Среща на върха на лидерите от ЕС на тема „Западни Балкани“ в София.

Премиерът Борисов благодари за думите на Юнкер, че България е пример за подражание – с нейната финансова и икономическа стабилност и сигурни граници. Справяме се прекрасно като надеждна граница на Шенген, отбеляза Борисов. Той добави, че е доволен от посещенията на европейските лидери у нас, които в последствие могат да споделят със своите колеги какво са видели и как се справяме. Това по думите му помага да се разсеят всякакви съмнения относно готовността на страната ни за Шенген и еврозоната.

Премиерът Бойко Борисов акцентира още върху финансовите показатели на страната ни, ниската безработица, борбата срещу контрабандата и мерките на правителството за премахване на повече административни тежести за гражданите и бизнеса. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP