Борисов сензационно: Ако ГЕРБ загуби президентския вот, вечерта ще обявя предсрочни избори

14 Юли 2016 | 08:53
2 коментара
Политика
Борисов сензационно: Ако ГЕРБ загуби президентския вот, вечерта ще обявя предсрочни избори

Ако ГЕРБ загуби президентския вот, вечерта ще обявя предсрочни избори. Това заяви по bTV премиерът Бойко Борисов.По думите му президентската институция е неглижирана. Ако не беше така, щяха да се кандидатират лидерите на партиите. Нека Нинова да се кандидатира, тя е нов лидер. Нека Радан Кънев да поеме по този път, призова премиерът.
 
Дезертирането на политическите партии да носят отговорност за това, което предлагат, може да ни вкара във война утре. Президентът пътува навсякъде, прави различни договорки, може всичко да стане, допълни Борисов.

Обвързващи договори с неизяснени клаузи, подписани преди години, ощетяват България с милиони евро сега. Сред тях е и проектът АЕЦ „Белене”, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

По думите му страната ни е осъдена и ще трябва да плати сумата, която надвишава милиард. Освен това всеки ден тя нараства със 168 000 евра лихва. З50 000 лева на ден цъкат, защото БСП е подписал неизгоден договор.„През 2006 година БСП подписват договора, ние идваме есента на 2009. И този договор е направен пожелателно. Накрая му казват важните неща. Оттам започва сагата, защото най-важните неща са посочени накрая” – обясни Борисов.
 
И през 2009 година ние трябваше да предоговаряме всичко. И тогава стана ясно каква ще е цената. В същото време стана аварията във Фукушима и големи европейски държави забраниха атомните централи у тях. В тези условия беше немислимо да продължим проекта.
 
Засега все още не е ясно дали Иран ще купи проекта. В момента текат преговори, трябва да се създаде приятелска среда.

Приемам искането на БСП за отхвърляне на мораториума върху строежа на АЕЦ „Белене” като протегната ръка за преговорите, каза още премиерът. В момента преговаряме дали Иран не би го купил. Считам ,че БСП ми помагат и не им се сърдя, защото ако отидем на преговори само с едно единствено решение, тогава търговците казват, че няма какво да го правят, обясни Борисов.

Борисов забрани на министрите си да ползват специалния режим на придвижване с НСО по време на силния трафик, за да не правят допълнителни задръствания в София. Той сам дава пример, като тръгва на работа рано – още преди големия поток от автомобили.

Добавени коментари

Стойчо публикува:
14 Юли 2016 | 21:43
Е-е-е народе, тежко ти с такива глупави политици!Вижте с какви глупости се занимават!Кога Буда е изпълнил нещо вечерта,каквото е казал на сутринта?НИКОГА! Та не му се хващайте!
razlogenin публикува:
14 Юли 2016 | 09:39
. сигурно е думал с Цецо от истам атлантоко.и започва зомбирането и подготовката на мръкане.ягнене и подготовката за новия млекодаен период на офците

Добавете Вашия коментар

TOP