Борисов: Приходите от горивата са със 7 процента повече

13 Март 2019 | 14:24
0 коментара
Бизнес

Със седем процента повече са приходите от горивата. С тази констатация премиерът Бойко Борисов откри днешното правителствено заседание.

„Така че, мерките действат“, изтъкна Борисов.

Борисов размаха пръст към сектора с горивата да излязат на светло, иначе - арести
 
Той информира, че се връща от редовната си седмична среща с представителите на МВР, прокуратурата, НАП и митниците, на която всяка сряда се отчитат резултатите от борбата с контрабандата.

От началото на годината, под ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата на ГДБОП, служители на Вътрешното министерство, Националната агенция за приходите (НАП), Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Агенция „Митници“ осъществяват засилен контрол при вноса, складирането и последващата дистрибуция на горива.

Държавата въведе нова система за наблюдение и контрол на горивата с 24-часово видеонаблюдение на всички процеси и запазване на информацията в сървъри, за да може да се извършва проверка на движението на горивото при желание. На практика с въвеждането на новата система се постига събирането на едно място на общия информационен ресурс, прецизен анализ на риска за подпомагане на институциите и за осъществяване на взаимен контрол.

Добавете Вашия коментар

TOP