Бойко Борисов помоли Доган за помощ и я получи, но вот на недоверие ще има, БСП ще го внесе сама, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова в свое изявление, разпространено от пресцентъра на БСП.

Почетният председател на ДПС заяви снощи пред актива на партията, че "няма такава политическа сила от опозицията, която може да поеме отговорността за управление на страната към днешна дата“. Ако целта е „стани да седна“, не си заслужава усилието да подложим на изпитание общия ни дом, казва Доган по повод готвения от БСП и ДПС вот на недоверие към кабинета. Коментар на експерт за словото на Доган вижте във видеото.

"От обръщението на г-н Доган си правим три извода. Борисов се притесни от напрежението в страната, вот на недоверие за корупция и разнобоя с патриотите и помоли г-н Доган за помощ. И я получи. Доган подкрепя Борисов. За почетния председател на ДПС патриотите в управлението са грешка. Разбирайте в подтекст: махни ги и ние ще те подкрепим. Тоест, няма нужда от нови избори, има нужда от смяна в правителството на едните с другите", смята Корнелия Нинова.

"Всички да пазим стабилността. Но коя стабилност? Стабилно се закриват болници, стабилно се вдигат цени на вода и ток. Стабилно сме първенци по корупция и най-бедни в Европа, стабилно една прослойка става все по-богата, а народът все по-беден, стабилно расте броят на неграмотните деца и стабилно изчезваме като народ. Стабилно всеки месец има протести срещу това правителство.

Благодаря, ние не сме съгласни! Ние искаме промяна на този модел на управление, а не просто смяна на патриотите с ДПС в правителството. Вот на недоверие ще има", заявява Нинова и допълва, че БСП вече не е в ситуация с 38 депутати, "която налагаше да търсим гласове от ДПС"

"Няма кой да управлява освен ГЕРБ.

Това казва почетният председател на ДПС Ахмед Доган и това е така. Когато една позиция, макар направена от политическия опонент, е вярна, трябва да се признае", коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред бТВ.

По думите му това го казвали и представители на БСП - хора, които предпочитат сега да не се афишират. Това, което каза Доган се препокрива със социологическите проучвания – че няма предпоставки за предсрочни избори, каза още Цветанов.

Няма политическа договорка с ДПС,

категоричен е той. Както виждате публичните договорки са между БСП и ДПС, допълни Цветанов.

Съпредседателят на Обединени патриоти Красимир Каракачанов смята, че фактът, че почетният лидер на ДПС Ахмед Доган декларира, че това правителсво няма алтернатива, показва, че в партията, "която най-крайно ни критикува има умни хора, които мислят правилно".

"През този мандат няма как "Обединени патриоти" да се коалират с ДПС. Това не е разглеждано нито при нас, нито съвместно с ГЕРБ. Ако някой иска да се коалира с ДПС, то Конституцията му го позволява, това е въпрос на свободна воля", допълни той в отговор на въпрос не го ли притеснява, че изявлението на Ахмед Доган очертава нова възможност за коалиране в рамките на сегашния парламент.