Борисов поиска оставките на Лазаров и Писанчев, Румяна Бъчварова става вътрешен министър

05 Март 2015 | 16:16
1 коментара
Политика

Вчера беше един важен ден за мен. Не всеки ден у нас идва президентът на важна в стратегически план за диверсификацията на България държава, както и шефът на ФБР. Важно е да има спокойствие в страната. Винаги с уважение съм се отнасял към всички и към опозицията. Най-толерантно съм благодарил за подкрепата на всички, когато е било важно. Това заяви от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов, който дойде в Народното събрание във връзка с оставката на вътрешния министър Веселин Вучков.

Стабилността и доверието в сферата на сигурността е много важна, за да не се връщаме във времето на полицейщината. Когато има баланс във службите има спокойствие и в държавата. Днес в медиите чета не за постигнатото вчера, а за оставката - това ли е най-важното?, попита Борисов. За мен беше изненада да се искат оставки в деня на посещението на шефа на ФБР. Редно бе да бъда уведомен, за да отложа посещението. Министрите носят отговорност за действията на службите. Вчера министър Вучков демонстративно ми връчи оставка и аз я приех за 5 секунди. Това бе изключително некоректно към мен и правителството. Вътрешният министър е работил много комфортно през тези три месеца, но не ми даде достатъчни аргументи за тази смяна. В държавата няма свещени крави, увери премиерът. Обръщам се към моите приятели от коалицията и колегите, които ни подкрепят - некоректно е поведението ви, че по време на важните решения не ни подкрепихте и оставихте това на ДПС. Благодаря на подкрепата и на Миков, защото без нея сега нямаше да има правителство. Що за нахалство е след това да ми го пришиват като брошка? Една година не само бях притискан - улуците ми разглобиха, за да видят дали са от бронз или месингови. Ако имаше нещо, повярвайте ми, нямаше да ми простят, увери премиерът. Не се сърдя на опозицията - те си имат своята игра и трябва да печелят гласове на изборите, но защо ние си го причиняваме. Абсолютно никой не ми влияе - "Маймуни", "Червеи" и всички останали. Който ме познава, че аз съм неконтролируем, подчерта премиерът.

За г-н Писанчев английските служби дадоха чудесна оценка. Исках да осигуря спокойствие и осигуряване на професионално ръководство, защото следват трудни месеци. Но оценявайки това аз съм зависимият човек в държавата. Всеки, който ме познава знае, че съм неуправляем. Идвам в НС и искам оставките на Писанчев и на Лазаров, за да няма повече спекулации. Те, ако искат да ме съдят. На следващия МС аз ще го предложа, защото ситуацията, която тече в момента е, че се говори за задкулисие. Може би това е била целта. Не мога да го понеса. Има граница, която не може да се премине и това е сега, заяви Борисов.

Ще предложа за министър човек, който ще гарантира спокойствие. Дано колегите от опозицията ме разберат правилно. Ще бъдат разследвани хората, които са злоупотребили, увери Бойко Борисов и се обърна към партиите ДПС, БСП и "Атака". Ще предложа Румяна Бъчварова за вътрешен министър.

Добавени коментари

Гражданин публикува:
05 Март 2015 | 20:52
Борисов чисти хората на Цветанов!

Добавете Вашия коментар

TOP