Борисов плаши абитуриентите: Ще забраня баловете

20 Май 2020 | 10:23
0 коментара
Общество

Бойко Борисов днес вледени очакванията на родители и абитуриенти след трудно завършената година в извънредни условия и дистанционно обучение, да могат поне да направят абитуриентските балове на зрелостниците.

След като обяви, че отваря фитнеси, ресторанти, границите със Сърбия и Гърция, както и басейни, детски градини, ясли и молове, днес премиерът, съвсем нелогично обяви, че забранява абитуриентските балове.

Преди няколко седмици Бойко Борисов и абитуриентите се договориха, че изпращане ще има при засилени мерки в дворовете на училищата, но не и балове.

В последните дни обаче стана ясно, че много зрелостници са решили да празнуват бала си по обичайния начин – в заведенията.

„МВР трябва да вземат мерки. Много ясно се разбрахме, като бяха при нас, при какви условия ще празнуват.

Ако продължават по същия начин, ще ги забраним. Много пъти ясно казахме, че умоляваме да се спазват мерките. Само те могат да ни дадат възможност да продължаваме напред и все повече да се връщаме към нормалния начин на живот. Като не ги спазват – пак ще има рестрикции. А това не е нужно“, категоричен бе премиерът.

Развитие на казуса се очаква и следва нареждането да бъде вписано в заповедта на здравния министър.

Ако това стане, премиерът на практика ще забрани баловете.

Ако пък не стане, баловете ще могат да се провеждат. На този етап остава без отговор въпросът защо след като работят моловете и ресторантите и детските заведения, именно за абитуриентите да е забранено да празнуват.

Добавете Вашия коментар

TOP